Menu
Acné Therapie

Gratis consult!

Heb je last van acne (gehad)? Zorg dat je zsm een afspraak met ons maakt zodat wij je kunnen helpen van je acne af te komen! Wij hebben verschillende behandelingen voor acne en zijn expert op dit gebied!

Maak nu een Afspraak

Acnetherapie

Acne is een veel voorkomende huidaandoening. De huid bestaat uit talgklieren, die talg produceren om de huid soepel te houden. De talg wordt in de poriën afgezet en vervolgens verspreidt het zich over de huid. Wanneer de opening van de poriën verstopt raakt vormt zich acne. Acne gaat vaak samen met ontstekingen en mee-eters en uit zich o.a. in puistjes, bultjes, en roodheid. Dit komt niet uitsluitend op het gezicht voor, maar soms ook op andere lichaamsdelen waar veel talgklieren zijn; zoals de nek, hals, rug, en borst. Deze ontstoken puistjes kunnen pijnlijk zijn en rest acne littekens veroorzaken.

Acne, ofwel ‘jeugdpuistjes’, komt niet alleen bij jongeren voor, maar ook op latere leeftijd kan men daarmee te maken krijgen.

Het hebben van wel of geen acne en de verschijningsvorm ervan is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

  • Genetische aanleg;
  • Hormoonhuishouding;
  • Medicijnen;
  • Voeding;
  • Stress.

Acne kent diverse verschijningsvormen en iedere vorm vereist een andere huidtherapeutische behandeling.

 

De behandelmogelijkheden bij acne

Tijdens de intake stelt de huidtherapeut in overleg met jou een behandelplan op, dat toegesneden is op jouw acneproblematiek waarbij specifieke verzorgingsproducten afgestemd op jouw huidtype worden gebruikt.

  • Dieptereiniging

De nadruk bij deze behandeling ligt bij het grondig schoonmaken van de huid en het ook zo schoon mogelijk te houden. Dit kan op meerdere wijzen en hangt o.a. af van de volgende factoren: de mate waarin acne voorkomt, de huidreactie m.a.w. hoe gevoelig is de huid, en eventueel gebruik van bepaalde medicijnen. De met talg verstopte poriën worden opengemaakt, ontstekingen en mee-eters worden verwijderd.

  • Chemische Peeling

Na de dieptereiniging, kan er een chemische peeling (glycolzuurpeeling) of een Lira-peeling of één van de DermaQuest peelings afhankelijk van de huidconditie worden opgebracht. De peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag afschilfert, waardoor er een gladder huidoppervlak ontstaat.v

  • Microdermabrasie

De therapeutische acnebehandeling kan ook gecombineerd worden met microdermabrasie. Dit is een techniek waarbij de huid met microkristallen als het ware wordt ‘afgeslepen’. Het resultaat is een egalere huid en een vermindering van de eventuele aanwezige rest acne littekens. Tevens raakt de huid beter doorbloed en ziet er jonger en gezonder uit. Omdat de huid egaler is raken de poriën minder snel verstopt en ontstoken.

  • Ellipse Nordlys

De Ellipse behandeling zorgt dat de bloedtoevoer naar de talgklieren wordt beperkt, waardoor de talgproductie afneemt. Het licht zorgt er tevens voor dat een aantal van de P. acnes-bacteriën direct wordt gedood. Hiertoe worden korte, veilige krachtige lichtflitsen (door Ellipse SWT® technologie genoemd,maar vaak ook lasertechnologie genoemd) op de huid gericht. Het systeem filtert het licht om ervoor te zorgen dat de gebruikte golflengtes worden geabsorbeerd door hemoglobine in de fijne bloedvaten die de talgklieren van bloed voorzien.

Medicatie

Voor het bereiken van een optimaal behandelresultaat kan het noodzakelijk zijn om medicatie zoals antibiotica en preparaten op basis van vitamine A te gebruiken. Dit gebeurt altijd in overleg met je huisarts.

 

Behandelduur

De behandelduur wordt bepaald door de ernst van de acne. Tijdens de intake en na enkele behandelingen kan je huidtherapeut een indicatie geven over hoe lang het behandeltraject zal duren. De frequentie zal in het begin hoger liggen en wordt langzaam afgebouwd zodra de huidconditie verbetert.

De huidtherapeut zal tijdens het behandeltraject ook informatie geven en adviseren over wat je zelf thuis kunt doen op het gebied van huidverzorging en voeding.

Behandeling van acnelittekens

Acne kan littekens veroorzaken. Wanneer zich dat in het gezicht voordoet kan dat als cosmetisch storend worden ervaren. Door de jaren heen verbetert de huidstructuur waar de littekens zitten, maar ze blijven zichtbaar.

Daarom is het belangrijk om tijdig te beginnen met acnetherapie, zodat littekens worden voorkomen.

Acnelittekens worden o.a. behandeld met een glycolzuurpeeling, Lira-peeling, DermaQuest peeling in combinatie met microdermabrasie. Bovendien bieden de dermaroller en het IPL/E-Light systeem ook zeer goede resultaten bij de behandeling van acnelittekens.

Vergoeding Zorgverzekeraar

De meeste zorgverzekeraars hebben in het aanvullende pakket een mogelijkheid voor vergoeding van acnetherapie. Informatie hierover kan je in de polisvoorwaarden vinden, of je kan het voor de zekerheid telefonisch nog navragen bij jouw verzekeraar.

Nu gratis intake!

Heb je last van acne (gehad)? Zorg dat je zsm een afspraak met ons maakt zodat wij je kunnen helpen van je acne af te komen! Wij hebben verschillende behandelingen zijn expert op dit gebied!

Gratis consult

KLANTEN REVIEWS

Zeer chique en met name een mooi salon, ben uitstekend te woord gestaan. Ze heeft me heel aandachtig geïnformeerd en zelfs behandelingen afgeraden ivm dat het niet geschikt is voor mij. Dit trok mij erg aan, het gaat hier vooral om eerlijkheid en belang van de klant. Ik zal de komende tijden vaak langs komen en ik kijk er ieder keer weer naar uit!

MARI HOSSEINI

GRATIS PROEFBEHANDELING?

Maak nu een afspraak voor een gratis proefbehandeling. Ervaar zelf het gemak van deze laser. 100% pijnloos ontharing!

MAAK AFSPRAAK

VESTIGINGEN

scrolltop