Chemische peeling bij Derma Sensation! Een ware boost voor uw huid!

Stel, je hebt acne (gehad). Dit kan gevolgen hebben zoals littekens, vlekjes, reliëf, en andere oneffenheden.
Oneffenheden zijn alleen niet altijd de gevolgen van acne, maar bijvoorbeeld ook zonbeschadiging of natuurlijke huidveroudering. Denk bijvoorbeeld aan pigmentvlekken of huidverbranding.
Een chemische peeling verjongt, verbetert, en polijst de huidstructuur.

Bij een chemische peeling wordt de bovenste huidlaag verwijderd. Dit gebeurt door het aanbrengen van een vloeistof zoals glycolzuur, salicylzuur of TCA (trichloorazijnzuur). Hierdoor wordt het afschilferingsproces van de hoornlaag (bovenste huidlaag) in gang gezet. Door de stoffen in meer of minder geconcentreerde vorm te gebruiken kan de peeling op verschillende dieptes worden uitgevoerd.

Derma Sensation werkt o.a. met de glycolzuurpeeling van het Zwitserse cosmeticahuis Louis Widmer.

Een glycolzuurpeeling is een behandeling met fruitzuren, ook wel alpha hydroxy acids (AHA) genoemd. De cosmetische industrie past deze stof al jarenlang toe voor het verkrijgen van een mooie egale en gezonde huid. Lichte pigmentvlekken en fijne lijntjes worden minder zichtbaar. Glycolzuur verweekt de hoornlaag en de oude cellen worden afgestoten waardoor een versnelde celdeling ontstaat. Er ontstaat een nieuwe huidlaag met een verbeterde huidstructuur. De huid krijgt weer spankracht en een jeugdig aanzien.

Het effect van glycolzuur:

 • Het vermogen van de huid vocht vast te houden wordt gestimuleerd alsmede de aanzet van collageen wat resulteert in een hernieuwde souplesse
 • Antioxiderende actie waarbij de fruitzuren het afweermechanisme van de huid ondersteunt.
 • Het afschilferingsproces van de bovenste huidlaag wordt versneld, waardoor de huidcellen zich sneller gaan delen en de huid beter doorbloed raakt.
 • De huid wordt egaler, soepeler en krijgt een frisse uitstraling.

Glycolzuur kan in een lage concentratie van bijvoorbeeld 6%, 10% of 12% worden gebruikt. De hoge concentratie van 50% tot 70% heeft een diepere en intensievere werking op de huid en wordt altijd gecombineerd met het thuisgebruik van een crème waarin 12% (lage concentratie) aan AHA’s is verwerkt.

Op basis van het huidprobleem geeft de huidtherapeut advies over het toepassen van een lage of hoge concentratie glycolzuur tijdens de te volgen behandeling.

Indicaties

 • Acne;
 • Vette huid;
 • Oppervlakkige pigmentvlekken;
 • Littekentjes;
 • Beginnende rimpels;
 • Grove poriën;
 • Vermoeide en vlekkerige huid.

 

Behandeling

De huid wordt eerst grondig schoongemaakt voordat de vloeistof glycolzuur wordt aangebracht. Dit kan een tintelend, brandend, of jeukend gevoel veroorzaken. De inwerkduur van de peeling is afhankelijk van het huidtype, huidreactie, en het te behandelen probleem. Veelal is de duur 1 à 2 minuten. Het aangebrachte glycolzuur wordt vervolgens met water geneutraliseerd en onmiddellijk verdwijnt het onprettige gevoel van branderigheid, jeuk, en tintelingen. Ter afsluiting worden er nazorgproducten opgebracht. De huid kan na de behandeling wat rood zijn en een lichte zwelling vertonen, maar dat trekt binnen een aantal uren weg.

Aantal behandelingen

Op basis van uw huidtype en de indicatie wordt er tijdens de intake een behandelplan gemaakt. Voor het verkrijgen van het vereiste eindresultaat met een glycolzuurpeeling adviseren wij altijd een kuur van 6 behandelingen, die 1x per 2 weken plaatsvindt.

Voorbereiding op de behandeling

Ongeveer 10 dagen voorafgaand aan de glycolzuurpeeling behandeling wordt geadviseerd om een crème met een lage AHA concentratie te gebruiken ter voorbereiding en ter voorkoming van mogelijke overreacties van de huid. Daarnaast is het uitermate belangrijk, dat je voor en tijdens de behandeling je huid overdag beschermt met een zonnebrandcrème met een SPF30 factor of hoger om pigmentvorming te voorkomen.

Nazorg na de behandeling

Om het eindresultaat te optimaliseren breng je ’s avonds een AHA-crème met een lage concentratie aan. Overdag dien je je huid te beschermen met een crème die een beschermingsfactor van SPF 30 of hoger bevat.

Dagen na de behandeling kan de huid gaan afschilferen. Soms kunnen er korstjes ontstaan die binnen 1 week genezen. Je mag absoluut niet aan die korstjes komen i.v.m. eventuele littekenvorming.

Vergoeding Zorgverzekeraar

Wanneer de glycolzuurpeeling in het behandelplan van de acnetherapie is opgenomen kan je, indien je aanvullend bent verzekerd, eventueel aanspraak maken op een vergoeding. Neem contact met je zorgverzekeraar op, of kijk je polisvoorwaarden erop na.