Menu
Ellipse-Nordlys Acne

Gratis consult!

Neem direct contact met ons op en ervaar hoe geweldig deze laser is!

Maak nu een Afspraak

Ieder van ons krijgt op enig moment last van acne

Acne_behandeling_Ellipse_Nordlys_Huidverzorgingskliniek_Derma_Sensation_Rotterdam_acne_behandeling

Hoe acne zich ontwikkelt

Ons lichaam produceert een hormoon dat androgeen wordt genoemd. Dit hormoon stimuleert onze talgklieren om een olieachtige stof, talg genaamd, te produceren. Een overmatige talgproductie kan de poriën verstoppen, waardoor de talg niet meer weg kan.
Huidbacteriën (P. acnes), die leven van talg en deze afbreken, worden ook ingesloten en de combinatie van haareiwit, talg en vetzuren, die
de bacteriën produceren, irriteert de wanden van het haarzakje en veroorzaakt ontstekingen.

Acne_cyclus_Ellipse_Nordlys_Huidverzorgingskliniek_Derma_Sensation_Rotterdam_acne_behandeling

Hoe werkt de Ellipse behandeling?

De Ellipse behandeling zorgt dat de bloedtoevoer naar de talgklieren wordt beperkt, waardoor de talgproductie afneemt. Het licht zorgt er tevens voor dat een aantal van de P. acnes-bacteriën direct wordt gedood. Hiertoe worden korte, veilige krachtige lichtflitsen (door Ellipse SWT® technologie genoemd,maar vaak ook lasertechnologie genoemd) op de huid gericht. Het systeem filtert het licht om ervoor
te zorgen dat de gebruikte golflengtes worden geabsorbeerd door hemoglobine in de fijne bloedvaten die de talgklieren van bloed voorzien.
Veilige en effectieve behandelingen
Acne_behandeling_voor_na_Ellipse_Nordlys_Huidverzorgingskliniek_Derma_Sensation_Rotterdam_acne_behandeling

Hoe langt duurt een Ellipse behandeling?

Er zijn ongeveer 60 lichtflitsen nodig om het hele gezicht te behandelen. Inclusief consult en voorbereiding, moet u op zo’n 20 minuten in de kliniek rekenen. Een kuur bestaat doorgaans uit vier behandelingen, waarbij tussenpozen van drie weken worden aangehouden.

Kan ik worden behandeld?

De beste resultaten worden bereikt bij ontstekingsacne – rode, pijnlijke, verheven puistjes.
Het is belangrijk dat uw huid niet kortgeleden aan de zon of de zonnebank is blootgesteld.

Is de behandeling pijnlijk?

Een verdoving is niet nodig. Veel patiënten beschrijven de behandeling als vrijwel pijnloos, zoals een elastiekje dat op de huid wordt geschoten gevolgd door een sensatie die lijkt op het licht warme gevoel na een dag op het strand.

Moet ik voor en na de behandeling nog speciale voorzorgsmaatregelen treffen?

Het gebruikte licht is volkomen veilig en zichtbaar, dus er zijn geen speciale voorzorgsmaatregelen nodig. De Ellipse acnebehandeling is een gecombineerde therapie, waarbij u in de kliniek een tube crème of gel met adapaleen meekrijgt (in de meeste landen van
het merk Differin®), om elke avond op de acne aan te brengen. Adapaleen remt de ontsteking af die door de acne wordt veroorzaakt, en vermindert (normaliseert) de huiddikte in het behandelde gebied. De arts die u adapaleen voorschrijft, zal u hierover verder informeren.
Over het algemeen is er na de behandeling geen speciale verzorging nodig, maar mensen met een gevoelige huid kunnen het prettig vinden om direct na de behandeling een koud kompres (of een koude vochtige doek) op hun gezicht te leggen of een door de arts voorgeschreven zalf te gebruiken.

Wat kan ik verwachten?

Na de behandeling kan uw gezicht er wat rood uitzien. Bij een zonbeschadigde huid kunnen de pigmentvlekken er wat donkerder uitzien, maar dit zal op den duur verdwijnen. Omdat het moeilijk is om de bacteriën volledig uit te roeien, zal uw arts u waarschijnlijk adviseren om de adapaleencrème nog een aantal maanden na de Ellipse behandeling te blijven gebruiken. Wanneer u in de toekomst weer last krijgt van acne, kan de Ellipse behandeling worden herhaald. Alhoewel de resultaten van persoon tot persoon verschillen, kunt u verwachten dat er sneller en meer acnelaesies zullen verdwijnen dan wanneer u alleen adapaleen zou gebruiken. Raadpleeg uw arts over welke resultaten u kunt verwachten.

Hoe weet ik zeker dat Ellipse veilig en effectief is?

Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse in gebruik werd genomen, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in gerespecteerde medische tijdschriften, waarnaar regelmatig wordt verwezen.

 

Nu gratis intake!

Heb je nog vragen? Maak direct een afspraak met ons voor gratis intake gesprek

Maak nu een Afspraak

KLANTEN REVIEWS

Zeer chique en met name een mooi salon, ben uitstekend te woord gestaan. Ze heeft me heel aandachtig geïnformeerd en zelfs behandelingen afgeraden ivm dat het niet geschikt is voor mij. Dit trok mij erg aan, het gaat hier vooral om eerlijkheid en belang van de klant. Ik zal de komende tijden vaak langs komen en ik kijk er ieder keer weer naar uit!

MARI HOSSEINI

GRATIS PROEFBEHANDELING?

Maak nu een afspraak voor een gratis proefbehandeling. Ervaar zelf het gemak van deze laser. 100% pijnloos ontharing!

MAAK AFSPRAAK

VESTIGINGEN

scrolltop