Menu
ELLIPSE-NORDLYS rosacea

Gratis consult!

Neem direct contact met ons op en ervaar hoe geweldig deze laser is!

Maak nu een Afspraak

Heb je rosacea?

rosacea_Ellipse_Nordlys_Huidverzorgingskliniek_Derma_Sensation_Rotterdam_rosacea_behandeling

Rosacea kan heel vervelend zijn. Je arts heeft je waarschijnlijk gevraagd om een dagboek bij te houden om erachter te komen wat uw rosacea erger maakt. Een Ellipse behandeling kan helpen om de symptomen te verminderen.

Hoe werkt de Ellipse behandeling?

Er worden korte, veilige lichtflitsen (door Ellipse SWT® technologie genoemd, maar vaak ook lasertechnologie genoemd) op de huid gericht. Het systeem filtert het licht om ervoor te zorgen dat de gebruikte golflengtes worden geabsorbeerd door hemoglobine in het bloed in je probleemvaten. Het licht wordt omgezet in warmte, die het eiwit in de wand van het vaatje vernietigt, waardoor de vaatjes na de behandeling geleidelijk verdwijnen. Voor de behandeling wordt een dunne laag gel (vergelijkbaar met gel die wordt gebruikt bij echo-onderzoek) op je huid aangebracht om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar de huid te krijgen.

Wat kan er worden behandeld?

De meest voorkomende behandeling is voor diffuse roodheid in de eerste stadia van rosacea, maar ook de individuele vaatjes die zich later ontwikkelen, kunnen worden behandeld. De behandelingen zijn het meest effectief bij patiënten met een lichte huid, die op het moment van de behandeling niet zongebruind is. Als je huid minder gebruind is, is het contrast tussen de bloedvaten en de achtergrondkleur van de huid groter, waardoor de behandeling makkelijker is. Ellipse heeft echter voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende huidtypen voor de juiste hoeveelheid warmte-energie voor uw huidteint.

rosacea_Ellipse_Nordlys_Huidverzorgingskliniek_Derma_Sensation_Rotterdam_rosacea_behandeling_voor_na

Hoe lang duurt een Ellipse behandeling?

De behandeltijd hangt af van het te behandelen oppervlak en het aantal afzonderlijke vaatjes dat moet worden behandeld. Eén behandelsessie duurt doorgaans 10 tot 20 minuten.

Moet ik voor en na de behandeling nog speciale voorzorgsmaatregelen treffen?

Het gebruikte licht is volkomen veilig en zichtbaar. Het is echter van belang om de huid voor en tijdens de behandelperiode niet bruin te laten worden (door de zon, de zonnebank of zelfbruinende producten). Een gebruinde huid absorbeert meer licht, waardoor de behandeling minder effectief en minder prettig wordt. Het is tevens aan te raden om in de vier uur voorafgaand aan de behandeling niet te roken. Over het algemeen is er na de behandeling geen speciale verzorging nodig, maar mensen met een gevoelige huid kunnen het prettig vinden om direct na de behandeling een koud kompres (of een koude vochtige doek) op hun gezicht te leggen of een door de ons voorgeschreven zalf te gebruiken. Na de behandeling dien je blootstelling aan de zon gedurende 30 dagen te vermijden, ook als er geen tekenen van ontstekingen zichtbaar zijn in het behandelde gebied. Gebruik zonbescherming (minimaal factor 30) als blootstelling aan de zon niet kan worden vermeden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van de plek en het aantal bloedvaatjes. Klinische studies hebben aangetoond dat er meestal een tot vier behandelingen nodig zijn, waarbij tussenpozen van een maand worden aangehouden.

Is de behandeling pijnlijk?

Een verdoving is niet nodig. Veel patiënten beschrijven de behandeling als vrijwel pijnloos, zoals een lastiekje dat op de huid wordt geschoten gevolgd door een sensatie die lijkt op het licht warme gevoel na een dag op het strand.

Hoe weet ik zeker dat de behandelingen veilig en effectief zijn?

Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse in gebruik werd genomen, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in gerespecteerde medische tijdschriften, waarnaar regelmatig wordt verwezen.

Nu gratis intake!

Heb je nog vragen? Maak direct een afspraak met ons voor gratis intake gesprek

Maak nu een Afspraak

KLANTEN REVIEWS

Zeer chique en met name een mooi salon, ben uitstekend te woord gestaan. Ze heeft me heel aandachtig geïnformeerd en zelfs behandelingen afgeraden ivm dat het niet geschikt is voor mij. Dit trok mij erg aan, het gaat hier vooral om eerlijkheid en belang van de klant. Ik zal de komende tijden vaak langs komen en ik kijk er ieder keer weer naar uit!

MARI HOSSEINI

GRATIS PROEFBEHANDELING?

Maak nu een afspraak voor een gratis proefbehandeling. Ervaar zelf het gemak van deze laser. 100% pijnloos ontharing!

MAAK AFSPRAAK

VESTIGINGEN

scrolltop