Uw zorg is onze zorg en deze zorg bieden wij u in een moderne, goed bereikbare,en multidisciplinaire setting.

Huidtherapie Derma Sensation

Huidtherapie Derma Sensation biedt gegarandeerde en erkende hoogwaardige kwaliteit en staat voor zinvolle therapie in een rustgevende en vertrouwde omgeving.
Zinvol is wat u verder helpt en daarom kijkt de huidtherapeut van Derma Sensation verder dan de gebruikelijke rand van de hoed.

Uw zorg is onze zorg en deze zorg bieden wij u in een moderne, goed bereikbare,en multidisciplinaire setting. Het accent van huidtherapie is gericht op functionele revalidatie van de cliënt, waarbij de therapie hoofdzakelijk bestaat uit een uitgekiende combinatie van behandelingen en oefeningen.

Wat is huidtherapie?
De huid is niet alleen het grootste orgaan van het menselijk lichaam maar ook het meest in het oog springend orgaan. Wanneer de huid beschadigd raakt, verandert in aanzien of als er oedeem in optreedt, kan dit de kwaliteit van het fysieke en mentale leven behoorlijk beïnvloeden.

De huidtherapeuten van Derma Sensation behandelen patiënten met een zieke of beschadigde huid en gaat samen met de cliënt op zoek naar oplossingen voor optredende huidproblemen. De antwoorden bestaan uit behandelingen aangevuld met tips en adviezen, leefregels en eventuele oefeningen.

Wat is het doel van huidtherapie?
Huidtherapie is een paramedisch beroep binnen de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg, een relatief jonge discipline die echter een steeds invloedrijkere rol speelt binnen de gezondheidszorg. Het doel van de huidtherapeut is om huid- en oedeemproblemen te verminderen en eventueel op te lossen met de ogen gericht op een hogere kwaliteit van leven.

Door middel van een anamnese of huidtherapeutisch onderzoek komt de therapeut van Derma Sensation tot een passend behandelplan om zo zieke of beschadigde huid weer op adequate wijze terug te brengen naar een zo gezond mogelijk niveau. Een huidprobleem heeft, los van het lichamelijke ongemak, ook weerslag op het zelfbeeld en het sociale leven. Mede door het geven van bruikbare adviezen kan de cliënt beter omgaan met een huidaandoening in het leven van alledag.

Voor wie kan huidtherapie zinvol zijn?
De behandelmogelijkheden van de huid- en oedeemtherapeut zijn de volgende:

  • oedeemtherapie;
  • littekentherapie;
  • overbeharing;
  • acne-therapie;
  • pigmentstoornissen;
  • huidverjonging;
  • huidverstrakking;
  • camouflagetherapie;

Hoe werkt huidtherapie?
De aanpak van de huidtherapeuten van Derma Sensation bestaat, ongeacht het huidprobleem, uit een aantal stappen waarbij de cliënt uiteraard nauw wordt betrokken. In de eerste stap wordt u tijdens een persoonlijk gesprek verzocht uw hulpvragen, klachten en verwachtingen naar voren te brengen. De huidtherapeut zal een anamnese afnemen en het huidgebied waar de klachten zich afspelen inspecteren, bestuderen en palperen (bevoelen).

De huidtherapeut stelt een persoonlijk behandelplan samen na uitvoerig overleg met de cliënt en geeft adviezen, leefregels en eventueel thuisoefeningen. Tussentijdse evaluaties en een behandelverslag gericht aan uw huisarts of specialist zorgen voor een optimaal behandelingsresultaat. Samen bekijken we of de huidtherapeut iets voor u kan betekenen. Een verwijskaart van de huisarts is niet meer nodig. De huidtherapeuten van Derma Sensation zijn direct toegankelijk (DTH). Indien nodig volgt overleg met of een verwijzing naar de huisarts of medisch specialist.

In geval van een verwijzing houdt de huidtherapeut de verwijzer op de hoogte van de behandeling en de resultaten. De huidtherapeuten van Derma Sensation zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en het kwaliteitsregister Paramedici, de KP.

Huidtherapie_Derma_Sensation_Gouda_KP_NVH3

Vergoeding!
De behandelingen worden over het algemeen vergoed door de verzekeraars.


AVG: Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens door deze website.