Beste pigmentbehandeling vindt u bij Derma Sensation.

Pigmentvlekken komen steeds vaker voor. Er zijn diverse types ‘vlekken’ met verschillende ontstaansredenen. De zon is deels de oorzaak voor het ontstaan van pigmentvlekken, daarom komen ze vaker voor in het gelaat, hals, decolleté, en handen dan op andere delen van het lichaam.

De pigmentcellen in de huid maken pigment (een bruine kleurstof) aan. Door blootstelling aan zonlicht of de zonnebank worden meer pigmentcellen aan het werk gezet en daardoor vindt er ook een toename in de aanmaak van pigment plaats.

Pigmentvlekjes kunnen ook ontstaan na een wondje of litteken en bij acne. Dit komt voort uit een ontstekingsreactie in de huid.

Derma Sensation maakt gebruik van de IPL/E-Light of van de Nd: AG laser voor de verwijdering en vervaging van pigmentvlekken

Hoe werken de IPL/E-Light en de Nd: AG laser?
De Nd: Ag laser gebruikt licht op een specifieke golflengte (1064 nm). Het pigment in de huid neemt het licht op. Het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte met als gevolg dat het pigment wordt opgeruimd.

De IPL/E-Light werkt volgens de flitslampentechniek van (500-1300 nanometer) gecombineerd met hoogfrequentie stroom, die voor extra warmte zorg draagt, waardoor de werking van het IPL systeem wordt verbeterd. Het effect op de huid is identiek aan de Nd: YAG laser, ook bij IPL/E-Light neemt het pigment het licht op, er ontstaat warmte waardoor het pigment wordt afgebroken.

Welke pigmentstoornissen kunnen worden behandeld?

Melasma
Ook bekend onder de naam zwangerschapsmasker en komt vaak op het voorhoofd, jukbeenderen en de bovenlip voor. Deze pigmentstoornis ontstaat door een combinatie van factoren namelijk zon, hormonen, en aanleg.

Ouderdomsvlekken
Deze pigmentatie ontstaat door blootstelling aan de zon. Het ontstaan heeft niet te maken met het ouder worden, maar met de schade die de zon in de loop der tijden heeft veroorzaakt. De pigmentvlek komt langzamerhand naar boven en wordt zichtbaar op de huid.

Café-au-lait pigmentvlek
Deze lichtbruine (koffie met melkkleurige) pigmentatie is vaak al vanaf de geboorte aanwezig.

Afhankelijk van het type pigmentvlek kan er ook voor een andere therapievorm worden gekozen, zoals:

  • Camouflagetherapie;
  • Chemische Peeling;
  • DermaQuest Peeling;
  • Dermaroller;
  • Elektro-Coagulatie;
  • Lira-Peeling;
  • Microdermabrasie.

Nazorg

Na de behandeling is de huid enigszins rood en licht opgezet. Dit verdwijnt meestal na enkele uren. Het komt weleens voor dat er korstjes ontstaan, maar die vallen er vanzelf binnen een aantal dagen eraf.

Na de behandeling kan het behandelde gebied juist donkerder worden. Dit betekent simpelweg dat de behandeling goed is aangeslagen. Dit verdwijnt in de periode van een paar dagen tot een aantal weken. Vindt u die verkleuring hinderlijk, dan kunt u de huid tijdelijk met een foundation camoufleren.

Het is raadzaam om de huid met een vitamine E-crème te behandelen, want vitamine E bespoedigt het herstelproces van de huid.

Probeer overmatig zonlicht te vermijden in de eerste 6 weken na de behandeling. Gebruik een goede crème met een hoge zonbeschermingsfactor (minimaal SPF30).

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de diepte van het pigment. Veelal zijn 2 behandelingen voldoende. Wanneer het om een groot oppervlakte gaat zijn er meerdere behandelingen nodig. In dat geval wordt aangeraden de huid in delen te behandelen, zodat de huid voldoende tijd krijgt om te herstellen. Met een tussentijd van 4 tot 6 weken.

Advies
Bescherm de huid altijd goed tegen de zon met een SPF30 factor of hoger. Het is een gegeven dat pigmentvlekken meestal ontstaan als de huid te vroeg na de behandeling onbeschermd of zonder voldoende bescherming met de zon in aanraking komt. Bij korstvorming is het beter de huid droog te laten en niet proberen de korstjes zelf te verwijderen.