Acne behandeling Rotterdam, Den Haag en Gouda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis de huidscan twv €59!

  Wij respecteren jouw privacy. Afmelden op elk moment.

  Wil jij acne verwijderen?

  Maak dan een afspraak met ons, zodat wij je kunnen helpen om van je acné en de acné littekens af te komen. Wij hebben verschillende behandelingen voor acné en zijn expert op dit gebied!

  Acne behandeling en acné therapie

  Een acne behandeling of een acné therapie zorgt ervoor dat jouw huid weer in evenwicht is zodat het geen overtollig talg aanmaakt. Acné is een veel voorkomende huidaandoening. De huid bestaat uit klieren, die talg produceren om de huid soepel te houden. De talg wordt in de poriën afgezet en vervolgens verspreidt het zich over de huid. Wanneer de opening van de poriën verstopt raakt vormt zich Acné. Acné gaat vaak samen met ontstekingen en mee-eters en uit zich o.a. in puistjes, bultjes en roodheid. Dit komt niet uitsluitend op het gezicht voor, maar soms ook op andere lichaamsdelen waar veel talgklieren zijn; zoals de nek, hals, rug, en borst. Deze ontstoken puistjes kunnen pijnlijk zijn en littekens veroorzaken.

  Acné, ofwel ‘jeugdpuistjes’, komt niet alleen bij jongeren voor, ook op latere leeftijd kan men daarmee te maken krijgen. Daarnaast komt acne niet alleen op je gelaat maar weij doen ook heel veel acne rug behandeling.

  Of je acné hebt of krijgt, en de verschijningsvorm ervan, is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

  • Genetische aanleg;
  • Hormoonhuishouding;
  • Medicijnen;
  • Voeding;
  • Stress.

  Acné kent diverse verschijningsvormen en iedere vorm vereist een andere huidtherapeutische behandeling. Acne verwijderen kunnen we dus op verschillende manieren!

  🗓️ Maak een afspraak 📲 Bel mij terug

  Hoe ontstaat acne?

  Acne ontstaat over het algemeen door overactieve talgklieren rond de haarfollikels onder de huid. Wanneer de talgfollikels teveel huidsmeer produceren, kan de talg zich ophopen en raken de poriën verstopt. Dit gebeurt ook wanneer de talg dikker wordt. In de talgklieren zitten bacteriën die de talg omzetten in vetzuren, die bij een dergelijke verstoppen voor irritatie zorgen. Uiteindelijk zal de zo ontstane pukkel openbreken en een ontsteking teweeg brengen in de omliggende huid.

  Met name de talgklieren in het gezicht, op de borst en op de rug zijn vatbaar voor dergelijke afwijkingen. Vaak is er een hormonale oorzaak, vandaar dat acne veel voorkomt rond de pubertijd – we spreken dan ook wel van jeugdpuistjes. Maar acne komt ook regelmatig voor op oudere leeftijd en er is niet altijd een duidelijke oorzaak aan te wijzen.

  De behandelmogelijkheden bij acné

  Tijdens de intake stelt de huidtherapeut in overleg met jou een behandelplan op, dat toegesneden is op jouw acnéproblematiek waarbij specifieke verzorgingsproducten afgestemd op jouw huidtype worden gebruikt. Acne behandelen doen we op verschillende manieren:

  • Dieptereiniging

  De nadruk bij deze acne behandeling ligt bij het grondig schoonmaken van de huid en het ook zo schoon mogelijk te houden. Dit kan op verschillende manieren en hangt o.a. af van de volgende factoren: de mate waarin acné voorkomt, de huidreactie m.a.w. hoe gevoelig is de huid, en eventueel gebruik van bepaalde medicijnen. De met talg verstopte poriën worden opengemaakt, ontstekingen en mee-eters worden verwijderd.

  • Chemische Peeling

  Na de dieptereiniging, kan er een chemische peeling (glycolzuurpeeling) of een Lira-peeling of één van de DermaQuest peelings afhankelijk van de huidconditie worden opgebracht. De peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag afschilfert, waardoor er een gladder huidoppervlak ontstaat.

  • Microdermabrasie

  De therapeutische acne behandeling kan ook gecombineerd worden met microdermabrasie. Dit is een techniek waarbij de huid met microkristallen als het ware wordt ‘afgeslepen’. Het resultaat is een egalere huid en een vermindering van de eventuele aanwezige acné littekens. Tevens raakt de huid beter doorbloed en ziet er jonger en gezonder uit. Omdat de huid egaler is, raken de poriën minder snel verstopt en ontstoken.

  • Ellipse Nordlys Acne behandeling

  De Ellipse Nordlys acné behandeling zorgt dat de bloedtoevoer naar de talgklieren wordt beperkt, waardoor de talgproductie afneemt. Het licht zorgt er ook  voor dat een aantal van de P. acnes-bacteriën direct wordt gedood. Hiertoe worden korte, veilige krachtige lichtflitsen met gebruik van Ellipse SWT® technologie, oftewel lasertechnologie op de huid gericht. Het systeem filtert het licht om ervoor te zorgen dat de gebruikte golflengtes worden geabsorbeerd door hemoglobine in de fijne bloedvaten die de talgklieren van bloed voorzien.

  • Observ 520

  Met de Observ 520 kunnen de huidtherapeuten van Derma Sensation de diepere lagen van de huid scannen en analyseren. Hiermee kunnen veel voorkomende huidproblemen zichtbaar worden die nog niet aan de oppervlakte te zien zijn. Op deze manier kan een behandelplan opgesteld worden die goed bij jouw huid past.

  Met het lichtspectrum van de Wood’s modus kan de talgafscheiding en het vet op het huidoppervlak getoond worden.

  De foto’s kunnen de vrije talgafvloeiing, verstopte porien en porfyrine (bacteriën) laten zien. Deze dragen aanzienlijk bij aan de vorming van acné.

  GRATIS INTAKE AANVRAGEN

  Acne behandeling voor en na foto’s

  Wat zijn de oorzaken voor acne?

  De oorzaak voor het ontstaan van acne is dus niet altijd duidelijk. In sommige gevallen zijn externe factoren de boosdoener: irriterende stoffen op de huid of bijvoorbeeld aanhoudende druk en wrijving. Ook het gebruik van bepaalde medicijnen kan het ontstaan van acne in de hand helpen. In de meeste gevallen vormen hormoonschommelingen de interne oorzaak voor acne. Hierdoor gaat de talgproductie zich (tijdelijk) anders gedragen en kunnen de talgklierfollikels groter worden, met name in de pubertijd.

  Medicatie acne therapie

  Voor het bereiken van een optimaal behandelresultaat kan het noodzakelijk zijn om medicatie zoals antibiotica en preparaten op basis van vitamine A te gebruiken. Dit gebeurt altijd in overleg met je huisarts.

  Behandelduur

  De behandelduur wordt bepaald door de ernst van de acné. Tijdens de intake en na enkele behandelingen kan je huidtherapeut een indicatie geven over hoe lang het behandeltraject zal duren. De frequentie zal in het begin hoger liggen en wordt langzaam afgebouwd zodra de huidconditie verbetert.

  De huidtherapeut zal tijdens het behandeltraject ook informatie geven en adviseren over wat je zelf thuis kunt doen op het gebied van huidverzorging en voeding. Acnetherapie Rotterdam helpt jou dus om van zo snel mogelijk van je acne af te komen.

  GRATIS INTAKE AANVRAGEN

  Behandeling van acne littekens

  Acné kan littekens veroorzaken. Wanneer zich dat in het gezicht voordoet kan dat als cosmetisch storend worden ervaren. Door de jaren heen verbetert de huidstructuur waar de littekens zitten, maar ze blijven zichtbaar. Een acne huid behandelen is dus heel essentieel om niet mee te wachten!

  Om littekens te voorkomen, is het belangrijk om tijdig te beginnen met acné therapie. Acne behandeling Rotterdam helpt jou dus om je acne problemen vanaf begin aan te pakken!

  Acné littekens worden o.a. behandeld met een glycolzuurpeeling, Lira-peeling, DermaQuest peeling in combinatie met microdermabrasie. Bovendien bieden de dermaroller en het IPL/E-Light systeem ook zeer goede resultaten bij de behandeling van acné littekens.

  Enkele feiten en fabels omtrent acne

  • Acne ontstaat niet door een bepaald type voedsel.Wel zijn er aanwijzingen dat suikers en vetten bepaalde ontstekingsreacties kunnen verergeren, waardoor de klachten toenemen.
  • Acne ontstaat ook niet door slechte hygiëne, maar ook hier geldt dat de ontstekingsreacties wel kunnen verminderen door de huid goed schoon te houden. Een goed afgestemd reinigings- en verzorgingsprogramma kunnen dan ook wel degelijk helpen om de acne rustig te houden.
  • Transpireren veroorzaakt geen acne. Zoals bij bovengeschreven factoren kan het er wel voor zorgen dat de huid minder schoon is, wat invloed kan hebben op bestaande ontstekingen.
  • Spanning of stress heeft ook geen aangetoond effect op acne – maar zoals bij alle bovenstaande factoren geldt dat er mogelijk wel een indirect verband bestaat met de ernst van de klachten.
  • Acne is niet besmettelijk.

  Vergoeding Zorgverzekeraar acne behandeling

  De meeste zorgverzekeraars hebben in het aanvullende pakket een mogelijkheid voor vergoeding van acnétherapie. Op onze pagina over vergoeding, kun je direct te weten komen of jij recht hebt op een vergoeding.

  Meer weten over acne verwijderen?

  Indien je meer informatie wenst over de acne behandeling of wanneer je wilt weten of deze behandeling geschikt is voor jou, nodigen wij je graag uit bij Derma Sensation voor een intake gesprek. De behandelingen kunnen uitgevoerd worden in acne kliniek Rotterdam, acne kliniek Den Haag en acne kliniek Gouda.

  Maak zelf online een afspraak

  Klik op Intake plannen (op mobiel beetje naar beneden scrollen).

  Dan doorloop je aantal snelle stappen:

  • kies je intake
  • kies je vestiging
  • kies hoe je beschikbare datum wilt vinden (eerste mogelijke of bepaalde datum etc)
  • vul je gegevens in
  • kies de gewenste datum en tijd
  • Voilà je afspraak is ingepland

  Of laat ons jou terugbellen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.