Acne Behandeling Rotterdam en Gouda

ACNE BEHANDELING: HOE KOMT U VAN ACNE AF?

GRATIS CONSULT

Heb je last van acné (gehad)? Maak dan een afspraak met ons, zodat wij je kunnen helpen om van je acné en de actné littekens af te komen. Wij hebben verschillende behandelingen voor acné en zijn expert op dit gebied!

MAAK EEN AFSPRAAK

Acne behandeling en acné therapie

Een acne behandeling of een acné therapie zorgt ervoor dat jouw huid weer in evenwicht is zodat het geen overtollig talg aanmaakt. Acné is een veel voorkomende huidaandoening. De huid bestaat uit klieren, die talg produceren om de huid soepel te houden. De talg wordt in de poriën afgezet en vervolgens verspreidt het zich over de huid. Wanneer de opening van de poriën verstopt raakt vormt zich Acné. Acné gaat vaak samen met ontstekingen en mee-eters en uit zich o.a. in puistjes, bultjes en roodheid. Dit komt niet uitsluitend op het gezicht voor, maar soms ook op andere lichaamsdelen waar veel talgklieren zijn; zoals de nek, hals, rug, en borst. Deze ontstoken puistjes kunnen pijnlijk zijn en littekens veroorzaken.

Acné, ofwel ‘jeugdpuistjes’, komt niet alleen bij jongeren voor, ook op latere leeftijd kan men daarmee te maken krijgen. Daarnaast komt acne niet alleen op je gelaat maar weij doen ook heel veel acne rug behandeling.

Of je acné hebt of krijgt, en de verschijningsvorm ervan, is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

  • Genetische aanleg;
  • Hormoonhuishouding;
  • Medicijnen;
  • Voeding;
  • Stress.

Acné kent diverse verschijningsvormen en iedere vorm vereist een andere huidtherapeutische behandeling. Acne verwijderen kunnen we dus op verschillende manieren!

De behandelmogelijkheden bij acné

Tijdens de intake stelt de huidtherapeut in overleg met jou een behandelplan op, dat toegesneden is op jouw acnéproblematiek waarbij specifieke verzorgingsproducten afgestemd op jouw huidtype worden gebruikt. Acne behandelen doen we op verschillende manieren:

  • Dieptereiniging

De nadruk bij deze acne behandeling ligt bij het grondig schoonmaken van de huid en het ook zo schoon mogelijk te houden. Dit kan op verschillende manieren en hangt o.a. af van de volgende factoren: de mate waarin acné voorkomt, de huidreactie m.a.w. hoe gevoelig is de huid, en eventueel gebruik van bepaalde medicijnen. De met talg verstopte poriën worden opengemaakt, ontstekingen en mee-eters worden verwijderd.

  • Chemische Peeling

Na de dieptereiniging, kan er een chemische peeling (glycolzuurpeeling) of een Lira-peeling of één van de DermaQuest peelings afhankelijk van de huidconditie worden opgebracht. De peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag afschilfert, waardoor er een gladder huidoppervlak ontstaat.

  • Microdermabrasie

De therapeutische acne behandeling kan ook gecombineerd worden met microdermabrasie. Dit is een techniek waarbij de huid met microkristallen als het ware wordt ‘afgeslepen’. Het resultaat is een egalere huid en een vermindering van de eventuele aanwezige acné littekens. Tevens raakt de huid beter doorbloed en ziet er jonger en gezonder uit. Omdat de huid egaler is, raken de poriën minder snel verstopt en ontstoken.

  • Ellipse Nordlys Acne behandeling

De Ellipse Nordlys acné behandeling zorgt dat de bloedtoevoer naar de talgklieren wordt beperkt, waardoor de talgproductie afneemt. Het licht zorgt er ook  voor dat een aantal van de P. acnes-bacteriën direct wordt gedood. Hiertoe worden korte, veilige krachtige lichtflitsen met gebruik van Ellipse SWT® technologie, oftewel lasertechnologie op de huid gericht. Het systeem filtert het licht om ervoor te zorgen dat de gebruikte golflengtes worden geabsorbeerd door hemoglobine in de fijne bloedvaten die de talgklieren van bloed voorzien.

  • Observ 520

Met de Observ 520 kunnen de huidtherapeuten van Derma Sensation de diepere lagen van de huid scannen en analyseren. Hiermee kunnen veel voorkomende huidproblemen zichtbaar worden die nog niet aan de oppervlakte te zien zijn. Op deze manier kan een behandelplan opgesteld worden die goed bij jouw huid past.

Met het lichtspectrum van de Wood’s modus kan de talgafscheiding en het vet op het huidoppervlak getoond worden.

De foto’s kunnen de vrije talgafvloeiing, verstopte porien en porfyrine (bacteriën) laten zien. Deze dragen aanzienlijk bij aan de vorming van acné.

Medicatie acne therapie

Voor het bereiken van een optimaal behandelresultaat kan het noodzakelijk zijn om medicatie zoals antibiotica en preparaten op basis van vitamine A te gebruiken. Dit gebeurt altijd in overleg met je huisarts.

Behandelduur

De behandelduur wordt bepaald door de ernst van de acné. Tijdens de intake en na enkele behandelingen kan je huidtherapeut een indicatie geven over hoe lang het behandeltraject zal duren. De frequentie zal in het begin hoger liggen en wordt langzaam afgebouwd zodra de huidconditie verbetert.

De huidtherapeut zal tijdens het behandeltraject ook informatie geven en adviseren over wat je zelf thuis kunt doen op het gebied van huidverzorging en voeding. Acnetherapie Rotterdam helpt jou dus om van zo snel mogelijk van je acne af te komen.

Behandeling van acne littekens

Acné kan littekens veroorzaken. Wanneer zich dat in het gezicht voordoet kan dat als cosmetisch storend worden ervaren. Door de jaren heen verbetert de huidstructuur waar de littekens zitten, maar ze blijven zichtbaar. Een acne huid behandelen is dus heel essentieel om niet mee te wachten!

Om littekens te voorkomen, is het belangrijk om tijdig te beginnen met acné therapie. Acne behandeling Rotterdam helpt jou dus om je acne problemen vanaf begin aan te pakken!

Acné littekens worden o.a. behandeld met een glycolzuurpeeling, Lira-peeling, DermaQuest peeling in combinatie met microdermabrasie. Bovendien bieden de dermaroller en het IPL/E-Light systeem ook zeer goede resultaten bij de behandeling van acné littekens.

Vergoeding Zorgverzekeraar acnébehandeling

De meeste zorgverzekeraars hebben in het aanvullende pakket een mogelijkheid voor vergoeding van acnétherapie. Op onze pagina over vergoeding, kun je direct te weten komen of jij recht hebt op een vergoeding.