Acne laserbehandeling Rotterdam, Gouda en Den Haag

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis de huidscan twv €59!

  Wij respecteren jouw privacy. Afmelden op elk moment.

  HEB JE EEN HUIDKLACHT OF HUIDPROBLEEM?

  Neem dan contact met ons op voor een gratis consult

  GRATIS INTAKE AANVRAGEN

  Ieder van ons krijgt op enig moment last van acne

  Hoe acne zich ontwikkelt

  Ons lichaam produceert een hormoon dat androgeen wordt genoemd. Dit hormoon stimuleert onze talgklieren om een olieachtige stof, talg genaamd, te produceren. Een overmatige talgproductie kan de poriën verstoppen, waardoor de talg niet meer weg kan. Huidbacteriën (P. acnes), die leven van talg en deze afbreken, worden ook ingesloten en de combinatie van haareiwit, talg en vetzuren, die de bacteriën produceren, irriteert de wanden van het haarzakje en veroorzaakt ontstekingen

  🗓️ Maak een afspraak 📲 Bel mij terug

  Hoe werkt de Ellipse behandeling?

  De Ellipse behandeling zorgt dat de bloedtoevoer naar de talgklieren wordt beperkt, waardoor de talgproductie afneemt. Het licht zorgt er tevens voor dat een aantal van de P. acnes-bacteriën direct wordt gedood. Hiertoe worden korte, veilige krachtige lichtflitsen (door Ellipse SWT® technologie genoemd,maar vaak ook lasertechnologie genoemd) op de huid gericht. Het systeem filtert het licht om ervoor te zorgen dat de gebruikte golflengtes worden geabsorbeerd door hemoglobine in de fijne bloedvaten die de talgklieren van bloed voorzien.

  Hoe langt duurt een Ellipse behandeling?

  Er zijn ongeveer 60 lichtflitsen nodig om het hele gezicht te behandelen. Inclusief consult en voorbereiding, moet je op zo’n 20 minuten in de kliniek rekenen. Een kuur bestaat doorgaans uit vier behandelingen, waarbij tussenpozen van drie weken worden aangehouden.

  Kan ik worden behandeld?

  De beste resultaten worden bereikt bij ontstekingsacne – rode, pijnlijke, verheven puistjes.
  Het is belangrijk dat je huid niet kortgeleden aan de zon of de zonnebank is blootgesteld.

  Is de behandeling pijnlijk?

  Een verdoving is niet nodig. Veel patiënten beschrijven de behandeling als vrijwel pijnloos, zoals een elastiekje dat op de huid wordt geschoten gevolgd door een sensatie die lijkt op het licht warme gevoel na een dag op het strand.

  Moet ik voor en na de behandeling nog speciale voorzorgsmaatregelen treffen?

  Het gebruikte licht is volkomen veilig en zichtbaar, dus er zijn geen speciale voorzorgsmaatregelen nodig. De Ellipse acnebehandeling is een gecombineerde therapie, waarbij je in de kliniek een tube crème of gel met adapaleen meekrijgt (in de meeste landen van het merk Differin®), om elke avond op de acne aan te brengen. Adapaleen remt de ontsteking af die door de acne wordt veroorzaakt, en vermindert (normaliseert) de huiddikte in het behandelde gebied. De arts die jou adapaleen voorschrijft, zal jou hierover verder informeren.
  Over het algemeen is er na de behandeling geen speciale verzorging nodig, maar mensen met een gevoelige huid kunnen het prettig vinden om direct na de behandeling een koud kompres (of een koude vochtige doek) op hun gezicht te leggen of een door de arts voorgeschreven zalf te gebruiken.

  Wat kan ik verwachten?

  Na de behandeling kan jouw gezicht er wat rood uitzien. Bij een zonbeschadigde huid kunnen de pigmentvlekken er wat donkerder uitzien, maar dit zal op den duur verdwijnen. Omdat het moeilijk is om de bacteriën volledig uit te roeien, zal jouw arts jou waarschijnlijk adviseren om de adapaleencrème nog een aantal maanden na de Ellipse behandeling te blijven gebruiken. Wanneer je in de toekomst weer last krijgt van acne, kan de Ellipse behandeling worden herhaald. Alhoewel de resultaten van persoon tot persoon verschillen, kun je verwachten dat er sneller en meer acnelaesies zullen verdwijnen dan wanneer je alleen adapaleen zou gebruiken. Raadpleeg je arts over welke resultaten je kunt verwachten.

  Hoe weet ik zeker dat Ellipse veilig en effectief is?

  Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse in gebruik werd genomen, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in gerespecteerde medische tijdschriften, waarnaar regelmatig wordt verwezen.

  Gratis Intake Afspraak!

  Wil jij ervaren hoe het is om behandeld te worden met de Ellipse Nordlys laser t.b.v. acne behandeling? Vraag dan een gratis intake afspraak aan.

  Wat houdt de gratis intake in?

  • Een gratis en vrijblijvend consult.
  • Gelegenheid om al je vragen te stellen aan de huidtherapeut.
  • Kennis maken met de behandeling, team en onze kliniek.
  • Demonstratie van de laser en uitleg over de behandeling.
  • Indien nodig een gratis huidscan met OBSERV 520 om te bepalen welke behandeling het meest geschikt voor je is.
  • Indien nodig een testshot behandeling van 1 gebied zodat je zelf ervaart hoe effectief deze laser is.
  • Bij interesse wordt de actie van dit moment voorgesteld zodat je zelf kan beslissen of deze behandeling iets voor jou is.
  • Alles wordt op een vriendelijke en warme manier uitgelegd, geen harde verkooppraatjes of sales.

  Maak online een afspraak