Camouflagetherapie Rotterdam, Den Haag en Gouda

Camouflagetherapie

Om bepaalde hinderlijke huidaandoeningen minder zichtbaar te maken kan de camouflagetherapie worden toegepast.
Bij deze methode wordt een camouflagecrème (te vergelijken met een foundation) gebruikt om de storende huidaandoening af te dekken. Een ‘gewone’ foundation bevat te weinig pigment om te camoufleren. Daarentegen heeft een camouflagecrème een sterk dekkend vermogen door het aanwezige pigment. Tijdens de therapie wordt samen gezocht naar de juiste kleur om de kleurafwijking van de huid weg te werken. De camouflagecrème geeft niet af op kleding en is watervast. De crème kan dagelijks worden opgebracht.

Wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn? Mail of bel ons voor een afspraak.

GRATIS CONSULT

Neem direct contact met ons op en samen gaan wij kijken hoe wij jou kunnen helpen met je huidklachten!

🗓️ Maak een afspraak 📲 Bel mij terug

Indicaties voor het toepassen van camouflagetherapie

Hoofdzakelijk huidaandoeningen, die resulteren in kleurverschillen die als storend worden ervaren zoals:

De camouflagetherapie behandeling

Camouflagetherapie kenmerkt zich naar het uitzoeken naar de juiste kleur. Het is ook mogelijk verschillende kleuren te mengen om zo de passende tint te vinden, voor het op een zo natuurlijke wijze wegwerken van de kleurverschillen. De kleur van de rondom liggende huid wordt als basis genomen. Vervolgens wordt je aangeleerd hoe je de crème kunt opbrengen, zodat je zelf wanneer je het nodig acht de camouflage kan opbrengen.

Het opbrengen van de camouflage is net als gewone make-up iedere morgen wordt het opgebracht en ’s avonds wordt het weer verwijderd. Misschien lijkt dit een hele klus, maar na het een aantal keren te hebben gedaan, kost het net zoveel tijd als bij wijze van spreken tandenpoetsen. Tijdens de behandeling leert u heel praktisch hoe u precies de camouflagecrème opbrengt, zodat het goed pakt en beter blijft zitten.

De camouflagecrème is water- en veegvast. Door een fixeerpoeder of spray te gebruiken blijft de crème nog beter zitten, wat vooral een pluspunt is bij het camoufleren van handen en andere lichaamsdelen. De hechting van de crème kan door hitte, wrijving en/of transpireren verminderen.

Tips bij de camouflagetherapie

  • Heb je een droge huid? Gebruik dan eerst een niet al te vette dagcrème en laat deze even intrekken.
  • Met de vingertoppen breng je de camouflagecrème dun en op een egale wijze in een cirkelvormige beweging aan. De crème tot 2 cm over het te camoufleren gebied aanbrengen en aan de buitenrand uit laten lopen en vervagen d.m.v. een sponsje.
  • Nadat de crème is opgebracht breng je kwistig fixeerpoeder met een poederkwast op. Het duurt ongeveer 5 à 10 minuten voordat het is gefixeerd. Vervolgens verwijder je zorgvuldig het overtollige poeder met een poederborstel.
  • Na het wegwerken van het teveel aan poeder maak je het geheel vochtig met een vochtige doek. Water intensiveert de werking van fixeerpoeder, bovendien lijkt hierdoor de poeder minder mat en komt het natuurlijker over. Het geheel is nu water- en veegvast.
  • Je kunt voor de overige lichaamsdelen, dus niet op het gezicht, ook de fixeerspray gebruiken om het behandelde gebied nog eens extra te fixeren. Wanneer je na de fixeerpoeder de fixeerspray gebruikt wordt het gecamoufleerde gedeelte, zoals handen en hals, extra beschermd tegen vegen en wrijving van kledingstukken.
  • De camouflagecrème kan je verwijderen met een reiniging die specifiek geschikt is voor camouflage.

Vergoeding Zorgverzekeraar

Camouflagetherapie wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bij sommige verzekeringen is het ook mogelijk om met een verwijzing de bijbehorende camouflageproducten vergoed te krijgen. Informeer bij je zorgverzekeraar voor welke vergoeding jij in aanmerking komt. Of check dit in onze speciale tool wat de hoogte is van je vergoeding.

NU GRATIS INTAKE AANVRAGEN!

Heb je nog vragen? Maak direct een afspraak met ons voor gratis intake gesprek