Couperose behandeling in Rotterdam, Den Haag en Gouda

Couperose laserbehandeling bij Huidkliniek Derma Sensation

Schaam je je voor de rode vaatjes in je gezicht?

Je hoeft niet langer in te zitten over couperose in je gezicht. Want bij huidkliniek Derma Sensation hebben wij effectieve couperose behandeling. Deze dunne vaatjes (teleangiëctastieën genaamd) rond je neus of op je wangen zijn kleine bloedvaatjes aan de oppervlakte van je huid, die vaak ontstaan door overmatige blootstelling aan de zon. Ze komen soms ook voor op een plek die in zijn geheel wat roder is dan de rest van je huid.

🗓️ Maak een afspraak 📲 Bel mij terug

Wat is couperose?

Couperose is een onschuldige maar ontsierende huidaandoening in het gezicht. Het komt vooral veel voor bij mensen met een lichte gezichtshuid en wordt gekenmerkt tal van rode of blauwige haarvaatjes in het gezicht – met name op de wangen, neus en kin. Deze kleine adertjes worden zichtbaar doordat zij blijvend verwijd raken en kunnen soms ook jeuk of branderigheid veroorzaken.

GRATIS INTAKE AANVRAGEN

Hoe ontstaat couperose?

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van couperose, daarbij moet rekening gehouden worden met het feit dat het tevens een erfelijke aandoening betreft: binnen families hebben vaak meerdere mensen last van couperose verschijnselen.

Coupersoe ontstaat doordat onderhuidse bloedvaatjes uitzetten en blijvend verwijd raken. Dit kan komen door extreme weersomstandigheden zoals sterke hitte of kou, maar ook door medicijngebruik, alcoholconsumptie en overmatige blootstelling aan de zon. Wanneer je er eenmaal last van hebt, kom je er doorgaans niet zo eenvoudig weer vanaf; in veel gevallen zal de aandoening verergeren naarmate ouderdom vordert.

Hoe werkt de couperose behandeling?

De couperose behandeling werkt als volgt: er worden korte, veilige lichtflitsen (door Ellipse SWT® technologie genoemd, maar vaak ook lasertechnologie genoemd) op de huid gericht. Het systeem filtert het licht om ervoor te zorgen dat de gebruikte golflengtes worden geabsorbeerd door hemoglobine in het bloed in je probleemvaten. Het licht wordt omgezet in warmte, die het eiwit in de wand van het vaatje vernietigt, waardoor de vaatjes na de behandeling geleidelijk verdwijnen. Voor de behandeling wordt een dunne laag gel (vergelijkbaar met gel die wordt gebruikt bij echo-onderzoek) op je huid aangebracht om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar de huid te krijgen.
GRATIS INTAKE AANVRAGEN

Welke vaten kunnen worden behandeld?

De meest voorkomende couperose behandelingen zijn voor oppervlakkige adertjes in het gezicht. De behandelingen zijn het meest effectief bij patiënten met een lichte huid, die op het moment van de behandeling niet zongebruind is. Als je huid minder gebruind is, is het contrast tussen de bloedvaten en de achtergrondkleur van de huid groter, waardoor de behandeling makkelijker is. Ellipse heeft echter voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende huidtypen voor de juiste hoeveelheid warmte-energie voor je huidteint.

couperose behandeling voor en na foto’s

 

GRATIS INTAKE AANVRAGEN

Wat is het verschil tussen rosacea en couperose?

Door de kenmerkende roodheid in het gezicht – en dan met name op neus, kin en wangen- wordt couperose vaak verward met de soortgelijke aandoening rosacea, Er is echter een belangrijk verschil: bij rosacea is er dikwijls ook sprake van ontstekingsklachten die zich uiten is bultjes, puskoppen en lokale zwellingen. In veel gevallen is er tevens sprake van branderige of jeukende / tranende ogen. Bij couperose treden deze verschijnselen niet op. Een ander belangrijk verschil zit in de behandelmogelijkheden: couperose kan goed behandeld worden middels lasertherapie en zo volledig verdwijnen. Rosacea is hardnekkiger van aard en hoewel de symptomen er goed reageren op lasertherapie, is er nog geen manier bekend om de aandoening blijvend te genezen.

Moet ik voor en na de behandeling nog speciale voorzorgsmaatregelen treffen?

Couperose laserbehandeling is volkomen veilig. Het gebruikte licht is volkomen veilig en zichtbaar. Het is echter van belang om de huid voor en tijdens de behandelperiode niet bruin te laten worden (door de zon, de zonnebank of zelfbruinende producten). Een gebruinde huid absorbeert meer licht, waardoor de behandeling minder effectief en minder prettig wordt. Het is tevens aan te raden om in de vier uur voorafgaand aan de behandeling niet te roken. Over het algemeen is er na de behandeling geen speciale verzorging nodig, maar mensen met een gevoelige huid kunnen het prettig vinden om direct na de behandeling een koud kompres (of een koude vochtige doek) op hun gezicht te leggen of een door de ons voorgeschreven zalf te gebruiken. Na de behandeling dien je blootstelling aan de zon gedurende 30 dagen te vermijden, ook als er geen tekenen van ontstekingen zichtbaar zijn in het behandelde gebied. Gebruik zonbescherming (minimaal factor 30) als blootstelling aan de zon niet kan worden vermeden.
GRATIS INTAKE AANVRAGEN

Hoe lang duurt een couperose behandeling?

Couperose laser: met slechts één lichtflits kunnen meerdere vaatjes tegelijk worden behandeld. De behandeltijd om couperose te laseren hangt af van het te behandelen oppervlak en het aantal afzonderlijke vaatjes dat moet worden behandeld. Couperose laseren behandelsessie duurt doorgaans 10 tot 20 minuten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal couperose behandelingen hangt af van de plek en het aantal bloedvaatjes. Klinische studies hebben aangetoond dat er meestal één tot drie behandelingen nodig zijn, waarbij tussenpozen van een maand worden aangehouden om couperose te verwijderen.

Is de behandeling pijnlijk?

Een verdoving is niet nodig. Veel patiënten beschrijven de behandeling als vrijwel pijnloos, zoals een lastiekje dat op de huid wordt geschoten gevolgd door een sensatie die lijkt op het licht warme gevoel na een dag op het strand.

Hoe weet ik zeker dat de behandelingen veilig en effectief zijn?

Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse in gebruik werd genomen, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in gerespecteerde medische tijdschriften, waarnaar regelmatig wordt verwezen.

AFSPRAAK MAKEN BIJ DERMA SENSATION VOOR EEN COUPEROSE LASERBEHANDELING

Gratis Intake Afspraak!

Wil jij ervaren hoe het is om behandeld te worden met de Ellipse Nordlys laser t.b.v. couperose behandeling? Vraag dan een gratis intake afspraak aan.

  • Een gratis en vrijblijvend consult.
  • Gelegenheid om al je vragen te stellen aan de huidtherapeut.
  • Kennis maken met de behandeling, team en onze kliniek.
  • Demonstratie van de laser en uitleg over de behandeling.
  • Indien nodig een gratis huidscan met OBSERV 520 om te bepalen welke behandeling het meest geschikt voor je is.
  • Indien nodig een testshot behandeling van 1 gebied zodat je zelf ervaart hoe effectief deze laser is.
  • Bij interesse wordt de actie van dit moment voorgesteld zodat je zelf kan beslissen of deze behandeling iets voor jou is.
  • Alles wordt op een vriendelijke en warme manier uitgelegd, geen harde verkooppraatjes of sales.