Droge huid behandelen Rotterdam, Den Haag en Gouda

EEN DROGE HUID, HOE ONTSTAAT DIT EN WAT KUNNEN WIJ VOOR JE DOEN?

De huid is ons grootste orgaan. De gemiddelde grootte van onze huid is 1,72 m2. Dat is een behoorlijk oppervlak om goed te moeten verzorgen! Een droge huid is dan ook bijna onvermijdelijk. Dit gaat vaak gepaard met schilfers en een rode huid. Dit is zeker het geval bij een extreem droge huid. Als je last hebt van een droge huid, wil je daar van af. Dat begrijpen wij bij Derma Sensation en wij willen je daar graag bij helpen!

🗓️ Maak een afspraak 📲 Bel mij terug

WAT DOET JE HUID NU PRECIES?

Onze huid is een schild voor de rest van ons lichaam. De huid beschermt ons door bacteriën, virussen en schimmels buiten te houden en het pigment in de huid beschermt ons tegen UV-straling. Verder is de huid belangrijk om de warmte en het water in je lichaam te reguleren. Aan de ene kant wordt water en zout in het lichaam gehouden, terwijl aan de andere kant de huid ervoor zorgt dat je water en zweet verliest (zweet) wanneer je moet afkoelen.

HOE KOMT HET DAT DE HUID SOMS DROOG WORDT?

Een droge huid komt voort uit een verstoorde huishouding in de vochtregulatie en te weinig talg (het huidvet). Talg zorgt voor de bescherming van je huid en het houdt je huid soepel en vet. Daar wordt je huid beter waterafstotend van, waardoor de kans op uitdroging minder wordt.
Er zijn meerdere oorzaken van een droge huid:

  • Aangeboren/erfelijk: wanneer een droge huid aangeboren is, betekent dit dat er een verstoring zit in de vochtregulatie en in de productie van talg.
  • Fysische factoren: wanneer de lucht koud en droog is, zal dit de huid erg irriteren. De droge lucht onttrekt vocht uit je huid en valt de natuurlijke beschermlaag aan. Daarom is de kans op een droge huid groter in de winter dan in de zomer.
  • Onjuiste verzorging: je huid wassen met water, zeep en andere reinigingsmiddelen. Waar aan de ene kant de huid gereinigd wordt door water en zeep, wordt aan de andere kant het huidvet weggespoeld.
  • Onjuiste verzorging: je huid wassen met water, zeep en andere reinigingsmiddelen. Waar aan de ene kant de huid gereinigd wordt door water en zeep, wordt aan de andere kant het huidvet weggespoeld.

Ouderdom: naarmate je ouder wordt, beschadigt je huid ook meer. Dit zorgt ervoor dat een droge huid vaak bij oudere mensen voor komt.

HOE KAN DERMA SENSATION JE HELPEN MET JE DROGE HUID?

Derma Sensation geeft je advies op maat. Niet iedere huid is hetzelfde en daarom is het belangrijk om inzicht te krijgen in je eigen huid. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van droge huid en de verzorging hiervan. Zo behandelen wij je droge huid met bijvoorbeeld:

  • Naaldloze mesotherapie, dit is het in de huid brengen van werkstoffen. Deze werkstoffen bevorderen de afvoer van afvalstoffen. Hierdoor wordt de huid beter gehydrateerd.
  • Diverse speciale maskers, deze maskers zorgen voor een betere vochtregulering binnen de huid.

Wij passen de behandeling aan op jouw huid, voor meer informatie of een behandeling op maat kunt u contact met ons opnemen.

OBSERV 520

Met de Observ 520 analyseren wij de huid, hier krijgen wij informatie uit wat betreft het huidtype, hoe droog de huid is, hoe dun de huid is, hoe kwetsbaar de huid is en hoeveel talg er geproduceerd wordt. Dit zorgt ervoor dat wij in staat zijn een persoonlijke behandeling voor jouw huid op te stellen.

Heb je last van een droge huid en gaat dit gepaard met ongemakken als een rode, schilferige huid? Maak dan vrijblijvend een afsprak voor een intake en een huidanalyse. De huidcoachsessie kost op dit moment 59 euro.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.