Couperose Behandeling in Rotterdam

COUPEROSE BEHANDELING MET LASER BIJ HUIDKLINIEK DERMA SENSATION

MAAK AFSPRAAK

Schaam je je voor de rode vaatjes in je gezicht?

Je hoeft niet langer in te zitten over couperose in je gezicht. Deze dunne vaatjes (teleangiëctastieën genaamd) rond je neus of op je wangen zijn kleine bloedvaatjes aan de oppervlakte van je huid, die vaak ontstaan door overmatige blootstelling aan de zon. Ze komen soms ook voor op een plek die in zijn geheel wat roder is dan de rest van je huid.

Hoe werkt de couperose behandeling?

Er worden korte, veilige lichtflitsen (door Ellipse SWT® technologie genoemd, maar vaak ook lasertechnologie genoemd) op de huid gericht. Het systeem filtert het licht om ervoor te zorgen dat de gebruikte golflengtes worden geabsorbeerd door hemoglobine in het bloed in je probleemvaten. Het licht wordt omgezet in warmte, die het eiwit in de wand van het vaatje vernietigt, waardoor de vaatjes na de behandeling geleidelijk verdwijnen. Voor de behandeling wordt een dunne laag gel (vergelijkbaar met gel die wordt gebruikt bij echo-onderzoek) op je huid aangebracht om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar de huid te krijgen.

Welke vaten kunnen worden behandeld?

De meest voorkomende couperose behandelingen zijn voor oppervlakkige adertjes in het gezicht. De behandelingen zijn het meest effectief bij patiënten met een lichte huid, die op het moment van de behandeling niet zongebruind is. Als je huid minder gebruind is, is het contrast tussen de bloedvaten en de achtergrondkleur van de huid groter, waardoor de behandeling makkelijker is. Ellipse heeft echter voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende huidtypen voor de juiste hoeveelheid warmte-energie voor je huidteint.

Hoe lang duurt een couperose behandeling?

Couperose laser: met slechts één lichtflits kunnen meerdere vaatjes tegelijk worden behandeld. De behandeltijd om couperose te laseren hangt af van het te behandelen oppervlak en het aantal afzonderlijke vaatjes dat moet worden behandeld. Eén behandelsessie duurt doorgaans 10 tot 20 minuten.

Moet ik voor en na de behandeling nog speciale voorzorgsmaatregelen treffen?

Couperose laserbehandeling is volkomen veilig. Het gebruikte licht is volkomen veilig en zichtbaar. Het is echter van belang om de huid voor en tijdens de behandelperiode niet bruin te laten worden (door de zon, de zonnebank of zelfbruinende producten). Een gebruinde huid absorbeert meer licht, waardoor de behandeling minder effectief en minder prettig wordt. Het is tevens aan te raden om in de vier uur voorafgaand aan de behandeling niet te roken. Over het algemeen is er na de behandeling geen speciale verzorging nodig, maar mensen met een gevoelige huid kunnen het prettig vinden om direct na de behandeling een koud kompres (of een koude vochtige doek) op hun gezicht te leggen of een door de ons voorgeschreven zalf te gebruiken. Na de behandeling dien je blootstelling aan de zon gedurende 30 dagen te vermijden, ook als er geen tekenen van ontstekingen zichtbaar zijn in het behandelde gebied. Gebruik zonbescherming (minimaal factor 30) als blootstelling aan de zon niet kan worden vermeden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van de plek en het aantal bloedvaatjes. Klinische studies hebben aangetoond dat er meestal één tot drie behandelingen nodig zijn, waarbij tussenpozen van een maand worden aangehouden.

Is de behandeling pijnlijk?

Een verdoving is niet nodig. Veel patiënten beschrijven de behandeling als vrijwel pijnloos, zoals een lastiekje dat op de huid wordt geschoten gevolgd door een sensatie die lijkt op het licht warme gevoel na een dag op het strand.

Hoe weet ik zeker dat de behandelingen veilig en effectief zijn?

Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse in gebruik werd genomen, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in gerespecteerde medische tijdschriften, waarnaar regelmatig wordt verwezen.

MAAK AFSPRAAK