Rosacea Behandeling in Rotterdam

ROSACEA BEHANDELING MET LASER BIJ HUIDKLINIEK DERMA SENSATION

MAAK AFSPRAAK

Heb je rosacea?

Rosacea is een vervelende huidaandoening die diffuse roodheid en ontstekingen in het gezicht veroorzaakt. Er bestaat nog geen manier om Rosacea blijvend te genezen maar lasertherapie helpt uitstekend om de symptomen sterk te verminderen waardoor deze uiteindelijk niet meer zichtbaar zijn.

Wat is Rosacea precies?

Wanneer je last hebt van Rosacea, kun je verschillende klachten ervaren. Deze variëren van roodheid in het gezicht (en dan met name op de wangen, neus en voorhoofd) tot irritatie en jeuk door lokale ontstekingsverschijnselen. Soms zijn onderhuidse bloedvaatjes zichtbaar, met name wanneer je een lichte huid hebt. Toch komt Rosacea ook voor bij mensen met een getinte huid. In ernstige gevallen leidt Rosacea tot plaatselijke verdikking van de huid, huidschilfering en zelfs oogklachten.

Hoe werkt een laserbehandeling bij Rosacea klachten?

Laser zorgt ervoor dat Rosacea klachten sterk kunnen verminderen waardoor ze soms nauwelijks nog merkbaar zijn. Zoals gezegd kun je Rosacea nog iet helemaal verwijderen maar de klachten ervan wel, waardoor je een grote opluchting zult ervaren. Rosacea klachten zullen hierdoor niet meer zichtbaar zijn.

Bij Derma Sensation werken wij met het geavanceerde laserplatvorm Ellips Nordlyss, waarmee de ontstoken bloedvaatjes die voor roodheid in het gezicht zorgen, worden weg gelaserd. Na afloop van een laser behandeling zorgt het lichaam er zelf voor dat de vernietigde bloedvaatjes worden opgeruimd. Vaak is al na één behandeling een duidelijk resultaat zichtbaar; afhankelijk van de ernst van je klachten zijn 3 behandelingen doorgaans genoeg om Rosacea geheel te verwijderen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Nadat we jou gezicht grondig gereinigd hebben, brengen we een gel aan om de laser goed te kunnen geleiden. De behandelduur hangt af van de grootte van het te behandelen gebied, maar duurt doorgaans tussen de 10 en 20 minuten. Jij leunt ontspannen achterover in onze behandelstoel terwijl de huidtherapeute de behandeling uitvoert.

Is een laser behandeling tegen Rosacea veilig?

Doordat wij gebruik maken van de modernste behandelapparatuur kunnen wij je gerust stellen dat een Rosacea behandeling met behulp van laser geheel veilig is. Onze behandelapparatuur kiest zelf de juiste afstellingen voor jouw huidtype waardoor de behandeling zelfs voor een gevoelige huid goed te doen is. Er hoeft dan ook geen verdoving te worden gebruikt. Na afloop kan de huid wat warm aanvoelen, dit trekt normaliter binnen enkele uren weer weg.

Is een laserbehandeling geschikt voor mij?

Heb je last van roodheid en huidirritatie door Rosacea? Dan is een laser behandeling zeker geschikt voor jou. Het is de meest elegante en comfortabele manier om Rosacea klachten blijvend te verwijderen en kent geen nadelige bijwerkingen. Wel is het belangrijk dat jouw huid niet zongebruind is om een behandeling te ondergaan, omdat de laser anders minder goed zal werken. Ook zul je je huid na afloop nog enkele weken goed moeten beschermen tegen de zon.

Ook Rosacea klachten blijvend verwijderen?

Boek dan nu jouw huidbehandeling bij Derma Sensation en verzeker jezelf van een effectieve, pijnloze en doelgerichte behandeling van jouw Rosacea klachten.

 

MAAK AFSPRAAK