HUIDVERJONGENDE PEELINGS VOOR STRALEND HUID

PEELINGS TEGEN ACNE, DROGE HUID EN ANDERE HUIDPROBLEMEN

Naarmate je ouder wordt, verliest je huid de stevigheid, elasticiteit en volume die je op jongere leeftijd had. Ga voor huidverjongende peelings voor een stralende teint!

Het verouderingsproces van onze huid komt al vroeg op gang: Rond het 25e levensjaar begint de cel-activiteit terug te lopen en verschijnen de eerste tekenen van ouderdom: Fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken bijvoorbeeld maar ook een afname in de elastine- en collageen productie waardoor de huid dunner er slapper wordt en een vale, grauwe teint kan krijgen. De opperhuid wordt met het verstrijken der tijd minder snel vernieuwd, waardoor onregelmatigheden hun sporen achter laten in de opperste huidlagen.

Hier zit je natuurlijk niet op te wachten wanneer je je van binnen nog fit en jeugdig voelt. Gelukkig is er tegenwoordig een hoop mogelijk op het gebied van huidverjonging en -verbetering: Peelen bijvoorbeeld, waarmee in één behandelsessie een zichtbare verbetering van het huidoppervlak bereikt kan worden!

Hoe werkt een peeling?

Peelen is het Engelse woord voor pellen oftewel vervellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het feit dat de huid van bovenaf afsterft en van binnenuit vernieuwd. Rimpels, lijntjes en oneffenheden bevinden zich veelal in de bovenste huidlagen. Door deze doelgericht te verwijderen, is het mogelijk om de egalere, gezondere en jongere onderhuid naar boven te halen en zo een grote verbetering in het huidbeeld teweeg te brengen.

Thuis kun je dit proces een handje helpen door regelmatig een scrub te gebruiken die de afgestorven huidcellen verwijdert. Professionele peelings zoals wij die in onze huidkliniek gebruiken, gaan hierbij nog een stapje verder een kunnen oppervlakkige, medium of diepe huidvernieuwing bewerkstelligen. Deze peelings maken gebruik van zuren die de opperste huidlagen als het ware afschuren. Bovendien wordt de cel-vernieuwing gestimuleerd en gaan de productie van elastine en collageen omhoog, waardoor je huid weer jeugdiger en voller wordt. De verouderde hoornlagen van de huid worden dunner, terwijl de jongere, gezondere onderhuid naar boven gehaald wordt en aan volume winnen.

Diepgaande chemische peelings dienen altijd te worden uitgevoerd door een gecertificeerde therapeut of dermatoloog en laten -evenals TCA peelings- meteen een flinke verbetering in de huidstructuur zien.

Omdat peelings een diepgaand effect hebben, is het belangrijk om je huid hierna goed te verzorgen. Zo voorkom je bijwerkingen, blijf je langer genieten van de resultaten van je behandeling en voorkom je bovendien dat je huidproblemen vroegtijdig weer de kop op steken. Gangbare crèmes en gezichtsreinigers zijn hiervoor veelal te agressief en dienen daarom gedurende 6 weken te worden vermeden. Wij adviseren je graag bij het kiezen van de juiste verzorgingsproducten ter ondersteuning van je behandeling.

Hoe ziet een peeling behandeling eruit?

We beginnen met een grondige reiniging van je gezicht. Daarna wordt de peeling substantie in lagen aangebracht op je huid, afhankelijk van de gewenste diepte en het beoogde resultaat. Door het pijnstillende ingrediënt in onze peelings zul je weinig last hebben van de ontstekingsreactie die op die manier onderhuids veroorzaakt wordt. Je huid kan wat prikken en branderig aanvoelen of trekken.

Na afloop van de behandeling brengen wij een post-peeling masker aan waardoor je huid weer kalmeert, de ontstekingsreactie gestopt wordt en de huid binnen enkele minuten weer zacht, soepel en pijnvrij voelt. Deze crème laat je zitten tot aan de volgende ochtend, wanneer je je gezicht voor het eerst weer reinigt. Hiervoor gebruik je een speciale cleansing foam voor gepeelde huid. Daarna is het belangrijk om je gezicht gedurende zes weken tweemaal daags in te smeren met een speciale behandel crème die een hoge beschermingsfactor bevat. Je kunt hiervoor kiezen uit het speciale assortiment van Skin Tech Pharma Solutions waarbij wij je uiteraard goed zullen adviseren.

Peelingbehandelingen voor een light, medium of diep effect

Hieronder vind je de verschillende peelingbehandelingen waarvoor je terecht kunt bij Derma Sensation. Wij werken met het merk Skin Tech Pharma, een behandellijn die speciaal ontwikkeld is voor huidverbetering die net even verder gaat dan een gebruikelijke schoonheidsbehandeling. De behandelingen zijn uitermate geschikt voor het gelaat, maar kunnen daarnaast ook voor het decolleté of bijvoorbeeld op de handen gebruikt worden.

EASY DROXY PEEL

Dit is de lichtste peeling die wij aanbieden waarbij je meteen geniet van zichtbare huidverstrakking en een gezonde glow. Het grote voordeel van deze peeling is dat je nadien niet gaat vervellen, zoals bij de overige behandelingen wel het geval is. Deze behandeling is daarom uitermate geschikt als opfrisser voor een bijzondere gelegenheid waarbij jij stralend voor de dag wilt komen!

Werking:

De werkzame stoffen van de Easy Droxy Peel bestaan voornamelijk uit fruitzuren en salicylzuur. Deze gaan een droge, vale huid tegen en zorgen meteen voor een gezondere gloed van de huid. Bovendien zijn deze stoffen uitermate effectief bij het bestrijden van acne verschijnselen.

EASY TCA PEEL

Deze peeling zorgt voor oppervlakkige vervelling waardoor een zichtbare huidverbetering bereikt wordt. Grove poriën, fijne lijntjes en oppervlakkige onregelmatigheden in het huidbeeld kunnen hierdoor goed worden verholpen. De peeling is geschikt voor gevoeligere huidtypes en ook voor de getinte huid. De vervelling is vaak het meest zichtbaar tussen de 3e en 5e dag na de behandeling. Houd hier dus rekening mee bij het plannen van je peelingbehandeling!

Werking:

TCA, oftewel trichloorazijnzuur zorgt voor het polijstende effect van de opperhuid. Na het aanbrengen van de vloeistof dringt deze gelijkmatig door in de huid en brengt onderhuids een gecontroleerde ontstekingsreactie teweeg, waardoor de bovenste huidlaag wordt afgestoten. Dit kan een beetje prikken of tintelen maar wordt dankzij het toegevoegde verdovingsmiddel over het algemeen niet als zeer pijnlijk ervaren.

EASY PHEN: LIGHT of VERY LIGHT PEEL

Deze peelings gaan weer een stapje verder dan de gangbare TCA peelings en zijn uitermate geschikt voor het tegengaan van tekenen van veroudering van de huid. Voor het verwijderen van lijntjes, rimpels en pigmentvlekken bijvoorbeeld, maar ook voor het verstrakken en verstevigen van de huid. Al na één sessie is doorgaans een grote verjonging van de huid vast te stellen

Werking:

Ook deze peelings werken op basis van trichloorazijnzuur voor het egaliseren en glad maken van het huidoppervlak. Daarnaast bevatten zij de werkzame stof Fenol, die een diepgaande structuurverbetering in de onderste huidlagen teweeg brengt. De huid wordt hierdoor als het ware onderhuids gelift en verstrakt, wat met name voor gevorderde veroudering van de huid al met één behandeling een grote verbetering betekent.

INTENSIEVE PEEL, plaatselijk of algeheel

Deze diepe peelings kunnen in verschillende gradaties van diepte worden toegepast en zijn in staat om de oude huid geheel te vervangen. Hierdoor verdwijnen vlekjes, diepe rimpels en pigmentatie verschijnselen en wordt een diepgaande huidverbetering bereikt. Verouderde huid maar ook huidbeschadiging door zon of roken kan op deze manier effectief worden verholpen. De hersteltijd is dan ook wat langer: Zo’n 10 tot 12 dagen voor een diepe Fenol peelingbehandeling. Mede daarom voeren wij deze ook vaak plaatselijk uit: Rond de ogen of lippen bijvoorbeeld, of op andere plekken waar de huid diepgaande onregelmatigheden vertoont. Ook kunnen de intensieve peelings gecombineerd worden met de lichtere varianten en zo perfect worden afgestemd om de individuele behoeften van de huid.

Werking:

De hogere dosis Fenol in deze peeling werkt door in de diepste huidlagen en brengt vandaaruit de vernieuwing op gang. Onze huidspecialisten zullen deze behandeling altijd individueel afstemmen op het huidbeeld om te zorgen dat al met één behandeling een optimaal resultaat bereikt wordt. Afhankelijk van jouw behandeling wordt je door ons van tevoren uitgebreid geïnformeerd en begeleid.

Hoe verlopen de eerste dagen na een TCA peeling?

Op dag 1 zal je huid weliswaar nog wat gevoelig kunnen zijn, maar merk je verder nog weinig verschil.

Gedurende dag 2 begint de opperhuid uit te drogen en verschijnen er mogelijk donkere plekken op plaatsen waar veel pigment aanwezig was.

Op dag 3 begint het vervelproces: Donkere vlekken laten als vanzelf los, de huid rond je mond begint te vervellen en vandaaruit ook de rest van het gezicht. Normaliter duurt het nu nog zo’n 2-3 dagen voordat je geheel vervelt bent. Het is belangrijk om niet aan de velletjes te trekken maar het proces natuurlijk te laten verlopen, om wondjes, ontstekingen en littekens te voorkomen. Binnen een week is de huidvernieuwing compleet en geniet je van een stralendere, strakkere en jongere huid die haar gezonde glow hervonden heeft!

Het is belangrijk om je huid dagelijks te reinigen en verzorgen met de speciale verzorgingsproducten voor een gepeelde huid. Je eigen crèmes en reinigers kun je gedurende zes weken niet gebruiken, om bijwerkingen in de vorm van pigmentatieproblemen, ontstekingsreacties en andere overgevoeligheden te voorkomen. Onze therapeuten adviseren je graag bij de aanschaf van een geschikte verzorgingslijn voor de gepeelde huid.

skinbooster voor een mooie huid

Wanneer kun je een peeling behandeling ondergaan?

 • Je hebt geen last van actieve ontstekingen zoals acne of herpes. Wanneer deze genezende zijn, kom je mogelijk wel in aanmerking voor een behandeling.
 • Je leidt niet aan actieve diabetes en bent niet gebonden aan insuline injecties
 • Je hebt geen immunologische aandoening of verminderde afweer.
 • Je hebt geen aandoeningen van het bindweefsel, zoals het Ehlers Danlos Syndroom.
 • Je bent niet onder behandeling voor kanker.
 • Je hebt geen last van hypertrofische littekenvorming (Keloïden).
 • Je hebt geen nier-, lever-, luchtweg- of hartaandoeningen.
 • Je hebt geen littekens of open wonden in het gebied dat je wilt laten behandelen.
 • Je hebt in het verleden geen radiotherapie in je gezicht ondergaan.
 • Je bent niet zwanger en/of geeft geen borstvoeding.
 • Je bent niet overgevoelig voor harsen/waxen van de huid en hebt recentelijk geen ontharingscrème gebruikt op het te behandelen gebied.

Wat is verder nog belangrijk?

Vermijd gedurende twee weken na de behandeling hoge temperaturen zoals saunabezoek, hamam en extreme hitte door de zon.

Direct zonlicht kun je de eerste weken sowieso beter vermeiden; daarnaast dien je de speciale beschermende crèmes te gebruiken voor gebruik na een peelingbehandeling. Deze beschermen zowel tegen zonlicht (uva/uvb) als ook tegen beeldschermstraling en hitte (HSP).

Tot twee weken na de behandeling dien je het gebruik van peelings of scrubs, zowel thuis als tijdens een schoonheidsbehandeling te vermijden. Je huid is hier door het peelen nog te gevoelig voor.

Wacht met het gebruik van laserontharing tot 2 maanden na je peeling behandeling.

Eéns in de 8 weken kun je de behandeling herhalen om het resultaat op pijl te houden.

Heb je recentelijk isotretinoine gebruikt, dan zul je zes maanden moeten wachten voordat je een peeling behandeling kunt ondergaan.

Het gebruik van tretinoine, glycolzuur en bijvoorbeeld benzoylperoxide maken je huid gevoeliger. Het is daarom belangrijk dat je onze therapeuten hierover informeert. Je kunt in de meeste gevallen evenwel een EASY TCA peeling ondergaan.

Voor mannen geldt dat zij zich op de dag van de behandeling beter niet kunnen scheren.

INTERESSE IN EEN PEELING ?

Wil je meer over de behandeling weten, maak dan vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek bij een van onze huidklinieken in Rotterdam of Gouda. Lees hier wat je bij een intakegesprek met ons kunt verwachten. 

Tijdens het intakegesprek, krijg je een professioneel advies op maat voor een peeling behandeling die voor jouw huid geschikt is. Wij doen geen valse beloftes, want jouw tevredenheid is ons beleid. Dit betekent ook, dat als jouw huid om de een of andere reden niet geschikt is voor een peeling behandeling, dan vertellen wij je dat. Mogelijk kunnen we je dan een alternatieve behandeling bieden.

Regelmatig hebben wij een Intake Special. Tijdens je intakegesprek kunnen wij je extra kortingen geven op behandelingen of producten die speciaal voor jouw huid geschikt zijn.

skinbooster voor een mooie huid

WAAROM DERMA SENSATION?

Derma Sensation is geen schoonheidssalon. In alle privacy en zorg vinden de behandelingen plaats in onze rustgevende en moderne `kliniek voor de huid´. Onze medewerkers zijn hooggeschoolde huidspecialisten met een BIG-registratie die met aandacht en zorg voor je klaarstaan. Omdat we kwaliteit willen leveren, controleren we altijd eerst of je huid een (laser)behandeling goed zal doorstaan. Mocht dit niet zo zijn dan gaan wij hierover met jou in gesprek.
Je kunt bij onze huidklinieken in Gouda en Rotterdam gratis parkeren en met onze ruime openingstijden kun je ook na kantoortijd prima bij ons terecht.

INSPECTIE VAN DE HUID
VOORAFGAAND
AAN DE BEHANDELING

VEILIGE METHODE DIE
BEWEZEN RESULTAAT LEVERT

DESKUNDIGE BEHANDELING

GESCHIKT VOOR ALLE
HUIDTYPEN
EN LICHAAMSDELEN

ERVAREN EN GESCHOOLD
PERSONEEL

ONLINE AFSPRAAK
MAKEN EN VOORDEEL
MEEPAKKEN

KLANTEN REVIEWS