LITTEKENS VERWIJDEREN

Littekens verwijderen via 3 behandelingen

Littekens vertellen vaak een verhaal, maar toch zouden veel mensen hun litteken willen laten verwijderen. Ze ervaren de littekens als storend, vooral als het op een zichtbare plek op het lijf is. We kunnen ons voorstellen dat je van een zichtbaar litteken af wilt. Hieronder staat beschreven hoe littekens ontstaan en wat wij voor je kunnen doen om deze minder zichtbaar te maken.

🗓️ Maak een afspraak 📲 Bel mij terug

Waarom vormt de huid littekens?

Een litteken ontstaat als de huid beschadigd raakt door bijvoorbeeld een huidziekte, een ongeluk of een operatie. Bij een kleine snee of wond zal er geen litteken ontstaan omdat alleen de opperhuid beschadigd is. Deze is prima in staat zichzelf te herstellen.
Is de onderliggende lederhuid beschadigd, dan ontstaat er wel een litteken. Je huid maakt bindweefsel aan om de wond te dichten en de huid bij elkaar te houden. Bindweefsel is vaak rood en steekt wat uit. Als het litteken goed geneest, zal de roodheid afnemen en zal het bindweefsel minder uitsteken. Bij grote schade aan de huid zal het genezingsproces langer duren. Dit houdt vaak in dat er een groter litteken ontstaat dat cosmetisch vaak als niet mooi beschouwd wordt. Ga met een diepe wond altijd zo snel mogelijk naar de dokter om het te laten hechten. Zo heb je de beste kans op een mooie genezing.

Met welke behandelingen kunnen we je littekens verminderen?

Littekens kun je laten verwijderen of minder zichtbaar laten maken. Bij Derma Sensation gebruiken onze huidspecialisten drie methodes.

  • Dermabrasie is een methode die de bovenste laag van de huid verwijdert. De bovenste huid wordt als het ware afgeschaafd waardoor vooral kleine littekens, bijvoorbeeld veroorzaakt door acne, minder zichtbaar worden.
  • Chemische peeling is een methode die de celdeling in je huid versnelt. Deze methode zorgt snel voor een nieuwe en gladdere opperhuid. Je krijgt als het ware een nieuwe huid omdat de oude huid afschilfert. Chemische peeling is vooral effectief bij oppervlakkige littekens.
  • Laserbehandeling is een methode die direct diep in de huid doordringt zonder de bovenste huidlaag teveel te belasten. Wij gebruiken de Frax-laser van Nordlys. Deze laser zorgt voor huidvernieuwing in de diepere huidlaag. De laser maakt de huid en het bindweefsel steviger doordat het laseren de aanmaak van collageen en elastinevezels stimuleert. Ook worden de littekens smaller en egaler. De littekens vallen minder op en de huid wordt gladder.

Welke behandeling past bij jou?

De behandeling die het beste bij jou past, hangt af van jouw huidtype en hoe jouw litteken ontstaan is. Bij Derma Sensation gebruiken we een uniek apparaat om jouw huid te analyseren: Observ 520. Met deze toepassing kunnen we niet alleen jouw opperhuid bekijken, maar alle huidlagen.

Het weghalen van littekens laat je het beste over aan specialisten. Met het blote oog kun je niet alle huidproblemen beoordelen. Een huidspecialist met professionele apparatuur kan dat wel.

Ben je benieuwd of wij iets voor jouw littekens kunnen doen? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een intake en een huidanalyse met de Observ 520 via onderstaand formulier. We hopen je goed advies te mogen geven na een transparante kijk op je huid. De huidcoachsessie kost op dit moment 59 euro.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.