MICRODERMABRASIE

Microdermabrasie: voor het jonger maken van je huid

Naarmate we ouder worden verandert ook de huidstructuur. De huid vernieuwt zich niet zo snel meer als voorheen. Dode huidcellen blijven langer op de huid liggen. De huid krijgt een vale teint. Een microdermabrasie behandeling kan hier een eind aan maken.

Wat is Microdermabrasie?

Microdermabrasie is een mechanische intensieve peeling van de huid, waarbij de dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden afgeslepen. Minuscule kristallen bestaande uit aluminiumoxide, worden tegen de huid gespoten en onmiddellijk weer opgezogen. Het apparaat kan op verschillende diepten worden ingesteld: oppervlakkig, middeldiep en diep.

Wat doet Microdermabrasie?

De huid wordt door microdermabrasie gestimuleerd nieuwe cellen te produceren en tijdens dit celvernieuwingsproces wordt de aanmaak van elastine en collageen versneld. Het resultaat is een mooie, frisse en gladde huid. Grove poriën worden fijner. Fijne gezichtslijntjes, huidverkleuringen en lichte pigmentvlekken vervagen. Kortom, er vindt een algehele huidverbetering plaats.

Het is een eenvoudige en zeer veilige methode om de huid te verjongen. Want het verjongings- en vernieuwingsproces vindt zowel van buiten als van binnen plaats. De dode huidcellen worden aan de bovenkant door het apparaat weggeschuurd en van binnenuit wordt het opgevuld door de verhoogde aanmaak van nieuw collageen.

Deze behandelmethode is geschikt voor alle huidtypen.

Hoe werkt het microdermabrasie-apparaat?

Tijdens de behandeling wordt het handstuk op de huid geplaatst en wordt een fijne straal aluminiumkristallen onder vacuümdruk tegen de huid gespoten waarna de microkristallen samen met de afgeslepen dode huidcellen onmiddellijk onder dezelfde druk weer worden opgezogen.

De behandeling met microdermabrasie is goed controleerbaar. De huidtherapeut ziet precies wat het met de huid doet, bovendien kunnen bepaalde plaatsen op het gezicht indien nodig intensiever worden behandeld.

Na de behandeling is de huid egaler van kleur, zachter en heeft weer spankracht. Door deze behandeling raakt de huid ook beter doorbloed en is beter in staat zuurstof op te nemen.

Is de behandeling pijnloos?

Bij een oppervlakkige microdermabrasie is de behandeling pijnloos, maar bij een diepere behandeling voelt het alsof er een ‘lichte schuurmachine’ over de huid gaat.

Waarvoor kan microdermabrasie gebruikt worden?

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Na één behandeling ziet de huid er steviger uit en heeft een gezonde en frisse uitstraling. Maar voor een effectieve huidverbetering zijn er meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de huidproblematiek zoals grootte en diepte van de littekens en rimpels. Gemiddeld wordt een kuur van 5 tot 8 behandelingen geadviseerd met een tussentijd van één à twee weken.

Het is raadzaam om ieder jaar een onderhoudskuur te ondergaan om de huid een boost te geven.

Na de behandeling
De huid is enigszins rood en kan wat opgezwollen zijn en is lichtelijk gevoelig. Dit kan één dag aanhouden. Soms kunnen korstjes op de huid ontstaan, die ongeveer na een week zijn verdwenen. Je mag absoluut niet aan die korstjes komen i.v.m. littekenvorming.

Het is belangrijk dat je de huid tijdens de behandelperiode niet aan overmatig zonlicht blootstelt en overdag beschermt met een zonnebrandcrème met een SPF factor van 30 of hoger.

MAAK EEN AFSPAARK

Vergoeding Zorgverzekeraar

Wanneer microdermabrasie in het behandelplan van de acnétherapie is opgenomen kun je mogelijk aanspraak maken op een vergoeding van je zorgverzekeraar. Op onze pagina over vergoeding, kun je direct te weten komen of jij recht hebt op een vergoeding.