Ouderdomsvlekken verwijderen Rotterdam en Gouda

Ouderdomsvlekken verwijderen is ongevaarlijk

Ouderdomsvlekken verwijderen is niet gevaarlijk. Als je ouder wordt, verandert je huid. De zogenoemde ouderdomsvlekken (ook bekend als lentigo) komen met de jaren en worden vaak opgemerkt rond middelbare leeftijd. Als je huid veel aan de zon is blootgesteld is de kans dat ouderdomsvlekken ontstaan groter.

Ook huidkanker wordt veroorzaakt door te veel zonlicht. Zijn ouderdomsvlekken gevaarlijk? Nee ouderdomsvlekken zijn nooit gevaarlijk, maar kanker is dat wel. Het is soms lastig om het onderscheid te zien tussen ouderdomsvlekken en huidkanker. In uiterlijke kenmerken kan er een miniem verschil zitten. We adviseren je bij twijfel altijd een specialist te raadplegen.

🗓️ Maak een afspraak 📲 Bel mij terug

Wat zijn ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekjes ontstaan door plaatselijke pigmentschommelingen in de huid. Vaak zijn deze onderhuids al aanwezig, maar worden in de loop der jaren pas zichtbaar op de huid. Een huidscan met de Observ520 kan ouderdomsvlekken al in een vroeg stadium ontdekken door het gebruik van speciale filters voor een razendsnelle, 6-in-1 huidanalyse. Normaliter zijn ouderdomsvlekken enkele millimeters tot maximaal 2 centimeters groot en lichtbruin tot zwart van kleur. Ze komen vooral voor bij mensen met een lichte huidskleur.

Hoe ontstaan ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekken ontstaan wanneer het pigment in de huid niet gelijkmatig verdeeld is. Doorgaans ontstaan deze pigmentschommelingen bij mensen met een lichte huid onder invloed van de zon. Ook al is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen overmatige UV straling, toch zijn ouderdomsvlekken voor mensen met een lichte huid eigenlijk niet te voorkomen. Meestal bevinden ze zich vooral op lichaamsdelen die veel blootgesteld zijn aan de zon, zoals de handen en het gezicht.

  • De zon: de UV-straling van de zon is de hoofdoorzaak van het ontstaan van ouderdomsvlekken. Je ziet de vlekken dan ook vooral op het gezicht, de hals en de rug van de handen. Deze plekken worden het meest blootgesteld aan de zon. voorkomen zijn ook voorkomende ouderdomsvlekken.
  • Erfelijkheid: als ouderdomsvlekken in je genen zitten, kan je al op relatief jonge leeftijd ouderdomsvlekken krijgen. Soms al vanaf je dertigste jaar.
  • Een lichte huid: mensen met een lichte huid hebben een veel grotere kans op ouderdomsvlekken. Dit komt omdat het pigment in een lichte huid minder bescherming biedt tegen de zon.

 

Hoe kun je ouderdomsvlekken behandelen?

Er zijn verschillende methodes om ouderdomsvlekken te verwijderen maar lasertherapie is de meest eenvoudige oplossing. Bij Derma Sensation maken wij gebruik van het laserplatvorm Ellips Nordlyss waarmee tal van huidaandoeningen effectief en veilig kunnen worden behandeld. Afhankelijk van de ouderdomsvlekken die je wilt laten verwijderen, kan de huidtherapeute ook kiezen voor een chemische peeling of TCA peeling; een DermaQuest Peeling; behandeling met de Dermaroller;Elektro-Coagulatie of Microdermabrasie.

HUIDSCAN AANVRAGEN

Hoe kun je ouderdomsvlekken voorkomen?

Om ouderdomsvlekken te voorkomen moet je vooral het gevecht met de zon aangaan. Zorg ervoor dat je nooit onbeschermd in aanraking komt met de UV-stralen van de zon. Dit kun je doen door:

  • een goede dagcrème te gebruiken met een beschermende factor erin.
  • nooit onbeschermd de zon in gaan: smeer je zeker iedere twee uur opnieuw in met zonnebrandcrème.
  • dichte en bedekkende kleding dragen

Ook al doe je nog zo je best om een verbrande huid te voorkomen, het lukt niet altijd om te smeren of volledig uit de zon te blijven. Voor mensen met een lichte huid is het vrijwel onmogelijk om ouderdomsvlekken te voorkomen.

Heb jij ook last van ouderdomsvlekken? Onze huidspecialisten kunnen je huid heel diep analyseren om je vervolgens advies op maat te geven. Ontdek hoe we dat doen en welk voordeel we je bieden. Ouderdomsvlekken verwijderen is bij ons een veel voorkomende behandeling.

Met de Observ 520 kijken we heel diep in je huid

Ouderdomsvlekken hebben een gelijke vorm. Ze zijn rond of ovaal en egaal van kleur. Heeft een vlek op je huid een grillige vorm of is er duidelijk kleurverschil te zien, dan duidt dat mogelijk op een vorm van huidkanker.

Met het speciale instrument Observ 520 kunnen onze gediplomeerde en geregistreerde huidspecialisten een bijzondere huidanalyse uitvoeren. We kijken naar de verschillende lagen van de huid en sporen vroegtijdig onrustige activiteit op. Veel dieper dan we met het blote oog kunnen waarnemen.

Met de analyse kunnen we je heel gericht adviseren en je twijfels wegnemen. Wil je bijvoorbeeld ouderdomsvlekken laten verwijderen, dan kunnen we dat op verschillende manieren doen. Dat geldt ook voor littekens en pigmentvlekken. Ouderdomsvlekken verwijderen Rotterdam heeft oplossing voor alle huidaandoeningen.

We doen je graag een aanbod om te ontdekken hoe jouw huid eraan toe is. Maak vandaag nog vrijblijvend een afspraak voor een huidanalyse via onderstaand formulier. Wij hopen je goed advies te mogen geven na een transparante kijk op je huid. De huidcoachsessie kost op dit moment 59 euro.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om ouderdomsvlekken te verwijderen?

Voor pigmentvlekken, waaronder ouderdomsvlekken, geldt dat twee laser behandelingen meestal voldoende zijn om de verkleuringen te laten verdwijnen. Hierbij moet er zo’n 4 – 6 weken tussen de behandelingen zitten. Wordt er gekozen voor een alternatieve behandelmethode dan zal de huidspecialiste je tijdens de intake laten weten hoeveel behandelingen er in jouw geval nodig zullen zijn.

Wil je meer weten over onze ouderdomsvlekken verwijderen?

Maak direct een afspraak Derma Sensation met één van onze huidtherapeutes.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.