Pigmentvlekken: wie heeft ze niet? De zon is deels de oorzaak voor het ontstaan van pigmentvlekken, daarom hebben we ze vaker in het gezicht, hals, decolleté, en handen dan op andere delen van het lichaam.
De pigmentcellen in de huid maken pigment (een bruine kleurstof) aan. Door blootstelling aan zonlicht of de zonnebank worden meer pigmentcellen aan het werk gezet en vindt er een toename plaats in de aanmaak van pigment.
Pigmentvlekjes kunnen ook ontstaan na een wondje of litteken en bij acné. Dit komt voort uit een ontstekingsreactie van de huid.
Derma Sensation maakt o.a. gebruik van Ellipse laser voor de pigmentvlekken behandeling. Hiermee worden pigmentvlekken verwijderd of minder zichtbaar gemaakt.
Bij de laserbehandeling met de Ellipse Frax 1550nm wordt zeer kleine, gecontroleerde bundels van hitte in de huid gemaakt, die worden omringd door gezonde normale huid. Wanneer het lichaam deze gecontroleerde schade herstelt, wordt het collageen in het hele behandelde gebied vervangen waarbij het huidoppervlak wordt vernieuwd en het pigment verbeterd. Onderzoek heeft aangetoond dat een gecombineerde behandeling van de SWT® technologie van Ellipse met de Frax 1550 tot een nog beter resultaat met minder behandelingen leidt. En omdat het huidoppervlak intact blijft, herstel je heel snel.
Melasma is ook bekend onder de naam zwangerschapsmasker en komt vaak op het voorhoofd, jukbeenderen en de bovenlip voor. Deze pigmentstoornis ontstaat door een combinatie van factoren, namelijk zon, hormonen en aanleg.
Deze pigmentatie ontstaat door blootstelling aan de zon. Het ontstaan heeft niet te maken met het ouder worden, maar met de schade die de zon in de loop der tijden heeft veroorzaakt.
Deze lichtbruine (koffie met melkkleurige) pigmentatie is vaak al vanaf de geboorte aanwezig.
Afhankelijk van het type pigmentvlek kan er ook voor een andere behandeling worden gekozen, zoals:
Na de behandeling is de huid enigszins rood en licht opgezet. Dit verdwijnt meestal na enkele uren. Het komt weleens voor dat er korstjes ontstaan, maar die vallen er vanzelf binnen een paar dagen eraf.
Na de behandeling kan het behandelde gebied juist donkerder worden. Dit betekent simpelweg dat de behandeling goed is aangeslagen. Dit verdwijnt in de periode van een paar dagen tot een aantal weken. Vindt u die verkleuring hinderlijk, dan kunt u de huid tijdelijk met een foundation camoufleren.
Het is raadzaam om de huid met een vitamine E-crème te behandelen, want vitamine E bespoedigt het herstelproces van de huid.
Probeer overmatig zonlicht te vermijden in de eerste 6 weken na de behandeling. Gebruik een goede crème met een hoge zonbeschermingsfactor (minimaal SPF30).
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de diepte van het pigment. Veelal zijn 2 behandelingen voldoende. Wanneer het om een groot oppervlakte gaat, zijn er meerdere behandelingen nodig met een tussentijd van 4 tot 6 weken. In dat geval wordt aangeraden de huid in delen te behandelen, zodat de huid voldoende tijd krijgt om te herstellen.
Bescherm de huid altijd goed tegen de zon met een SPF30 factor of hoger. Het is een gegeven dat pigmentvlekken meestal ontstaan als de huid te vroeg na de behandeling onbeschermd of zonder voldoende bescherming met de zon in aanraking komt. Bij korstvorming is het beter de huid droog te laten en niet proberen de korstjes zelf te verwijderen.
Lees meer over pigmentvlekken. Wil jij weten of een pigmentvlekken behandeling iets voor jou is, maak dan een afspraak en krijg een gratis huidscan. Op basis van deze scan, kunnen wij samen beslissen of een behandeling nodig is, en zo ja, welke behandeling het meest effectief is voor jou.
Wil jij weten wat wij voor jouw pigmentatie kunnen betekenen? Vraag dan een gratis intake afspraak aan.
Vul het onderstaande formulier in
Wij bellen jou binnen 24 uur voor het maken van een intake-afspraak!