Pigmentvlekken verwijderen Rotterdam en Gouda

Pigmentvlekken behandelen bij Huidkliniek Derma Sensation

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn vlekken waarin zich te veel of te weinig pigment bevindt. Ze zijn zelden gevaarlijk, tenzij een pigmentvlek ineens in grootte of van vorm verandert. Moedervlekken worden ook als pigmentvlekken gezien. Het verschil tussen een kleine ronde moedervlek en een pigmentvlek is de mate waarin het geaccepteerd wordt binnen het schoonheidsideaal.

🗓️ Maak een afspraak 📲 Bel mij terug

Hoe kom je ervan af?

Veel mensen vinden een pigmentvlek niet mooi. Als dit ook voor jou het geval is, dan helpen we je graag bij pigmentvlekken verwijderen Rotterdam! Het team van Derma Sensation heeft veel ervaring met het behandelen van verschillende soorten pigmentvlekken. Ontdek hieronder of jij een pigmentvlek hebt die wij voor je kunnen verwijderen.

Pigmentvlekken verwijderen voor en na foto

Hoe werkt het pigment in ons lichaam?

Pigment is de werkzame kleurstof in het menselijk lichaam, die ook wel melanine wordt genoemd. Deze kleurstof zorgt ervoor dat onze haren, ogen en huid gekleurd zijn. Als er sprake is van teveel of te weinig pigment zullen er pigmentvlekken ontstaan. Deze zijn er in alle soorten en maten. Zo bestaat er een verschil tussen hyperpigmentatie en hypopigmentatie.

Hyperpigmentatie

Bij hyperpigmentatie is er sprake van teveel pigment in de opperhuid en lederhuid. Deze vorm van pigmentatie heeft meerdere oorzaken:

  • De zon: Om onze huid tegen de zon en de schadelijke UV-straling te beschermen, wordt er extra pigment aangemaakt. Pigment is onze eigen zonnebeschermer, maar wanneer de huid overmatig met zonlicht geconfronteerd wordt, kan het zijn dat er teveel pigment aangemaakt wordt en er pigmentvlekken ontstaan.
  • Melasma (ook wel zwangerschapsmasker): Door de hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap wordt er teveel pigment aangemaakt. De kans op melasma wordt groter wanneer zwangere vrouwen onbeschermd met de zon in aanraking komen.
  • Schade na een ontsteking: Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan als gevolg van huidbeschadiging of ontsteking. De huid is dan donkerder en heeft een afwijkende kleur nadat de wond is geheeld. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een brandwond, acné of bij blootstelling aan chemicaliën.
  • Als gevolg van ziekten: Hyperpigmentatie is een bijwerking van bepaalde hormonale behandelingen, chemotherapie, antibiotica en andere medicijnen.
  • Hyperpigmentatie behandeling is mogelijk bij Derma Sensation. Neem contact voor meer informatie.
HUIDSCAN AANVRAGEN

Hypopigmentatie

Bij hypopigmentatie is er sprake van een tekort aan pigment in de opperhuid en lederhuid. Deze vorm van pigmentatie heeft meerdere oorzaken:

  • Albinisme: Dit betreft een erfelijk gen dat de melanineproductie aantast waardoor er minder melanine aanwezig is. Patiënten hebben hierdoor een tekort aan huidpigmentatie, waardoor de huid en de haren wit zijn. Soms is er ook minder pigment aanwezig in de ogen.
  • Pityriasis abla: Dit is een huidaandoening die vooral kinderen met een donkere huidskleur treft. Zij ervaren hierbij eerst rode vlekken en snel daarna witte vlekken op het gezicht. De oorzaak is onbekend maar de huidziekte staat in verband met eczeem. De huidziekte verdwijnt vaak vanzelf. Dit duurt soms maanden maar kan ook jaren duren.
  • Vitiligo : Bij deze huidaandoening verschijnen er om onbekende redenen witte, gladde vlekken op de huid. Mogelijk gaat het hier om een auto-immuunziekte die de cellen die melanine produceren beschadigt

Met de Observ 520 kunnen we verborgen pigmentvlekken vinden

De bovenstaande vormen van pigmentvlekken en pigmentaandoeningen zijn met het blote oog waar te nemen, maar dat geldt niet voor alle pigmentvlekken. Er zijn ook verborgen pigmentvlekken die verstopt tussen de huidlagen liggen. Ze komen naarmate de jaren vorderen steeds meer naar boven. Met onze Observ 520 zijn wij in staat deze verstopte pigmentvlekken te vinden en te verwijderen pigmentvlekken voordat ze op de huid zichtbaar worden.

Pigmentvlekken verwijderen: de behandeling

Heb je last van een pigmentvlek die wel zichtbaar is? Pigment verwijderen doen we op verschillende manier, ontdek zelf welke behandeling bij jou goed past.

Ook dan helpen wij je graag met pigmentvlek verwijderen. Denk hierbij aan een pigmentvlekken behandeling zoals:

Ben je benieuwd hoe je huid eraan toe is? Maak dan een afspraak voor een intake en een huidanalyse via onderstaand formulier. Wij geven je een vrijblijvend goed advies op basis van een gedegen huidanalyse. De huidcoachsessie kost op dit moment 59 euro.

HUIDSCAN AANVRAGEN

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om pigmentvlekken te verwijderen?

Hoeveel behandelingen er precies nodig zijn, wordt bepaald tijdens een intake door de huidtherapeute in onze kliniek. In de meeste gevallen zijn 2 – 4 behandelingen voldoende maar pigmentvlekken komen in vele soorten en maten. Zowel de afmetingen als de aard van de pigmentvlek zijn mede bepalend voor het aantal vereiste behandelingen. Tussen de behandelingen door heeft de huid 4 weken rust nodig om te kunnen herstellen.

Hoe lang duurt een behandeling om pigmentvlekken te verwijderen?

Ook dit is afhankelijk van de te behandelen pigmentvlek, maar de behandeling van één pigmentvlek duurt doorgaans niet langer dan een kwartier. Je kunt ervoor kiezen om verschillende plekjes in één keer te laten behandelen. Wanneer de pigmentvlekken door de laserbehandeling

Is een laserbehandeling voor het verwijderen van pigmentvlekken pijnlijk?

Doordat onze laserbehandeling de pigmentvlek in fracties bestraald, blijft het omringende weefsel heel. Ook blijft de bovenste huidlaag onaangetast wat de behandeling nauwelijks pijnlijk maakt en een spoedig herstel bevordert. De meeste mensen vinden het effect na afloop vergelijkbaar met een plaatselijke zonnebrand.

Meer weten over pigmentvlekken verwijderen?

Online afspraak maken voor een pigmentvlekken behandeling

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.