Pigmentvlekken Verwijderen Rotterdam en Gouda

PIGMENTVLEKKEN VERWIJDEREN BIJ HUIDKLINIEK DERMA SENSATION

Pigmentvlekken en Hoe kom je ervan af?

Pigmentvlekken zijn vlekken waarin zich te veel of te weinig pigment bevindt. Ze zijn zelden gevaarlijk, tenzij een pigmentvlek ineens in grootte of van vorm verandert. Moedervlekken worden ook als pigmentvlekken gezien. Het verschil tussen een kleine ronde moedervlek en een pigmentvlek is de mate waarin het geaccepteerd wordt binnen het schoonheidsideaal.

Veel mensen vinden een pigmentvlek niet mooi. Als dit ook voor jou het geval is, dan helpen we je graag! Het team van Derma Sensation heeft veel ervaring met het behandelen van verschillende soorten pigmentvlekken. Ontdek hieronder of jij een pigmentvlek hebt die wij voor je kunnen verwijderen.

Hoe werkt het pigment in ons lichaam?

Pigment is de werkzame kleurstof in het menselijk lichaam, die ook wel melanine wordt genoemd. Deze kleurstof zorgt ervoor dat onze haren, ogen en huid gekleurd zijn. Als er sprake is van teveel of te weinig pigment zullen er pigmentvlekken ontstaan. Deze zijn er in alle soorten en maten. Zo bestaat er een verschil tussen hyperpigmentatie en hypopigmentatie.

Hyperpigmentatie

Bij hyperpigmentatie is er sprake van teveel pigment in de opperhuid en lederhuid. Deze vorm van pigmentatie heeft meerdere oorzaken:

 • De zon: Om onze huid tegen de zon en de schadelijke UV-straling te beschermen, wordt er extra pigment aangemaakt. Pigment is onze eigen zonnebeschermer, maar wanneer de huid overmatig met zonlicht geconfronteerd wordt, kan het zijn dat er teveel pigment aangemaakt wordt en er pigmentvlekken ontstaan.
 • Melasma (ook wel zwangerschapsmasker): Door de hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap wordt er teveel pigment aangemaakt. De kans op melasma wordt groter wanneer zwangere vrouwen onbeschermd met de zon in aanraking komen.
 • Schade na een ontsteking: Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan als gevolg van huidbeschadiging of ontsteking. De huid is dan donkerder en heeft een afwijkende kleur nadat de wond is geheeld. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een brandwond, acné of bij blootstelling aan chemicaliën.
 • Als gevolg van ziekten: Hyperpigmentatie is een bijwerking van bepaalde hormonale behandelingen, chemotherapie, antibiotica en andere medicijnen.

Hypopigmentatie

Bij hypopigmentatie is er sprake van een tekort aan pigment in de opperhuid en lederhuid. Deze vorm van pigmentatie heeft meerdere oorzaken:

 • Albinisme: Dit betreft een erfelijk gen dat de melanineproductie aantast waardoor er minder melanine aanwezig is. Patiënten hebben hierdoor een tekort aan huidpigmentatie, waardoor de huid en de haren wit zijn. Soms is er ook minder pigment aanwezig in de ogen.
 • Pityriasis abla: Dit is een huidaandoening die vooral kinderen met een donkere huidskleur treft. Zij ervaren hierbij eerst rode vlekken en snel daarna witte vlekken op het gezicht. De oorzaak is onbekend maar de huidziekte staat in verband met eczeem. De huidziekte verdwijnt vaak vanzelf. Dit duurt soms maanden maar kan ook jaren duren.
 • Vitiligo : Bij deze huidaandoening verschijnen er om onbekende redenen witte, gladde vlekken op de huid. Mogelijk gaat het hier om een auto-immuunziekte die de cellen die melanine produceren beschadigt

Met de Observ 520 kunnen we verborgen pigmentvlekken vinden

De bovenstaande vormen van pigmentvlekken en pigmentaandoeningen zijn met het blote oog waar te nemen, maar dat geldt niet voor alle pigmentvlekken. Er zijn ook verborgen pigmentvlekken die verstopt tussen de huidlagen liggen. Ze komen naarmate de jaren vorderen steeds meer naar boven. Met onze Observ 520 zijn wij in staat deze verstopte pigmentvlekken te vinden en te verwijderen voordat ze op de huid zichtbaar worden.

Bestaande pigmentvlekken verwijderen

Heb je last van een pigmentvlek die wel zichtbaar is? Ook dan helpen wij je graag door de pigmentvlek te verwijderen. Denk hierbij aan een pigmentvlekken behandeling zoals:

Ben je benieuwd hoe je huid eraan toe is? Maak dan een afspraak voor een intake en een huidanalyse via onderstaand formulier. Wij geven je een vrijblijvend goed advies op basis van een gedegen huidanalyse.

Intake

De intake kost €25. Dit bedrag wordt echter verrekend als je een behandeling afneemt. Dus als je besluit om na je intake een behandeling te nemen, dan betaal je dat bedrag minus €25.

Wij raden je aan iDeal te gebruiken als een van de meest veilige betaalopties.

Dus direct aanvragen:

 1. Selecteer de iDeal betaal optie
 2. Vul je gegevens in
 3. Klik op Verzenden
 4. Betaal via iDeal (betaling gaat via het betaalsysteem Mollie)
 5. Wij nemen dan contact met je op om samen met jou een afspraak in te plannen
  • €0,00
  • Prijs: €25,00
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN?

“Ik ben hier voor meerdere behandelingen geweest erg fijn geholpen en met resultaat! Kitty en haar team zijn erg aardig en vertellen alles duidelijk en geven eerlijk advies! Ik ben helemaal tevreden en kom zeker terug!” ~ Ellen

“Al na 3 behandelingen super resultaat met het laseren. Echt een aanrader.” ~ Eline Van Veelen

“Zeer nette personeel. Geven goed advies tijdens en na de behandeling. De salon ziet er altijd schoon uit!” ~ Sadaf Ramzi