Rosacea laserbehandeling in Rotterdam, Den Haag en Gouda

Rosacea behandeling met laser bij Huidkliniek Derma Sensation

 

Heb je rosacea?

Rosacea is een vervelende huidaandoening die diffuse roodheid en ontstekingen in het gezicht veroorzaakt. Er bestaat nog geen manier om Rosacea blijvend te genezen maar lasertherapie helpt uitstekend om de symptomen sterk te verminderen waardoor deze uiteindelijk niet meer zichtbaar zijn.

🗓️ Maak een afspraak 📲 Bel mij terug ❔ Stel je vraag 💬 Ste je vraag via chat

Wat is Rosacea?

Wanneer je last hebt van Rosacea, kun je verschillende klachten ervaren. Deze variëren van roodheid in het gezicht (en dan met name op de wangen, neus en voorhoofd) tot irritatie en jeuk door lokale ontstekingsverschijnselen. Soms zijn onderhuidse bloedvaatjes zichtbaar, met name wanneer je een lichte huid hebt. Toch komt Rosacea ook voor bij mensen met een getinte huid. In ernstige gevallen leidt Rosacea tot plaatselijke verdikking van de huid, huidschilfering en zelfs oogklachten.

GRATIS INTAKE AANVRAGEN

Hoe ontstaat Rosacea?

Het is niet bekend hoe Rosacea ontstaat. Wel blijkt er erfelijke aanleg voor te zijn, want de aandoening komt vaker voor binnen de familie. Vooral mensen met een lichte huid zijn vatbaar voor Rosacea.

Bepaalde factoren kunnen Rosacea klachten verergeren, zoals:

 • Zonlicht
 • Hormonen
 • Medicijnen (met name bloeddruk- en hartmedicatie)
 • Alcohol
 • Warmte
 • Stress

Omdat deze factoren de bloedvaten verwijden, wordt er een verband aangenomen met het roder en warmer worden van de huid. Dit is echter nog niet wetenschappelijk onderbouwd.

Hoe ziet Rosacea eruit?

Wanneer je huid onder Rosacea lijdt dan is er sprake van een kenmerkende roodheid in het gezicht. Ook kunnen er kleine, uitgezette bloedvaatjes zichtbaar zijn onder de huid en komen er soms puistjes en bultjes voor. Vaak verergeren de klachten bij blootstelling aan zonlicht, bij warmte of door alcoholgebruik. De symptomen kunnen variëren in sterkte en soms ook (tijdelijk) verdwijnen; Rosacea gaat echter nooit helemaal over. De aandoening leidt in de helft van de gevallen ook tot oogklachten die veroorzaakt worden door verschillende vormen van oogontsteking.

Hoe werkt een laserbehandeling bij Rosacea klachten?

Laser zorgt ervoor dat Rosacea klachten sterk kunnen verminderen waardoor ze soms nauwelijks nog merkbaar zijn. Zoals gezegd kun je Rosacea nog iet helemaal verwijderen maar de klachten ervan wel, waardoor je een grote opluchting zult ervaren. Rosacea klachten zullen hierdoor niet meer zichtbaar zijn.

Bij Derma Sensation werken wij met het geavanceerde laserplatvorm Ellips Nordlyss, waarmee de ontstoken bloedvaatjes die voor roodheid in het gezicht zorgen, worden weg gelaserd. Na afloop van een laserbehandeling zorgt het lichaam er zelf voor dat de vernietigde bloedvaatjes worden opgeruimd. Vaak is al na één behandeling een duidelijk resultaat zichtbaar; afhankelijk van de ernst van je klachten zijn 3 behandelingen doorgaans genoeg om Rosacea geheel te verwijderen.

GRATIS INTAKE AANVRAGEN

rosacea behandeling voor en na foto’s

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Nadat we jou gezicht grondig gereinigd hebben, brengen we een gel aan om de laser goed te kunnen geleiden. De behandelduur hangt af van de grootte van het te behandelen gebied, maar duurt doorgaans tussen de 10 en 20 minuten. Jij leunt ontspannen achterover in onze behandelstoel terwijl de huidtherapeute de behandeling uitvoert.

Is een laser behandeling tegen Rosacea veilig?

Doordat wij gebruik maken van de modernste behandelapparatuur kunnen wij je gerust stellen dat een Rosacea behandeling met behulp van laser geheel veilig is. Onze behandelapparatuur kiest zelf de juiste afstellingen voor jouw huidtype waardoor de behandeling zelfs voor een gevoelige huid goed te doen is. Er hoeft dan ook geen verdoving te worden gebruikt. Na afloop kan de huid wat warm aanvoelen, dit trekt normaliter binnen enkele uren weer weg.

GRATIS INTAKE AANVRAGEN

Is een laserbehandeling geschikt voor mij?

Heb je last van roodheid en huidirritatie door Rosacea? Dan is een laserbehandeling zeker geschikt voor jou. Het is de meest elegante en comfortabele manier om Rosacea klachten blijvend te verwijderen en kent geen nadelige bijwerkingen. Wel is het belangrijk dat jouw huid niet zongebruind is om een behandeling te ondergaan, omdat de laser anders minder goed zal werken. Ook zul je je huid na afloop nog enkele weken goed moeten beschermen tegen de zon.

Komt Rosacea vaak terug?

Zoals aangegeven is Rosacea niet te genezen, maar kunnen de symptomen ervan wel succesvol worden behandeld wat een groot verschil kan maken. Naast lasertherapie is het ook zinvol om bovenstaande factoren in acht te nemen om hernieuwde uitbraken van Rosacea zoveel mogelijk onder controle te houden.

Ook Rosacea klachten blijvend verwijderen?

Boek dan nu jouw huidbehandeling bij Derma Sensation en verzeker jezelf van een effectieve, pijnloze en doelgerichte behandeling van jouw Rosacea klachten.

 

AFSPRAAK MAKEN BIJ DERMA SENSATION VOOR EEN ROSACEA LASERBEHANDELING

Gratis Intake Afspraak!

Wil jij ervaren hoe het is om behandeld te worden met de Ellipse Nordlys laser t.b.v. rosacea behandeling? Vraag dan een gratis intake afspraak aan.

 • Een gratis en vrijblijvend consult.
 • Gelegenheid om al je vragen te stellen aan de huidtherapeut.
 • Kennis maken met de behandeling, team en onze kliniek.
 • Demonstratie van de laser en uitleg over de behandeling.
 • Indien nodig een gratis huidscan met OBSERV 520 om te bepalen welke behandeling het meest geschikt voor je is.
 • Indien nodig een testshot behandeling van 1 gebied zodat je zelf ervaart hoe effectief deze laser is.

Vul het onderstaande formulier in
Wij bellen jou binnen 24 uur voor het maken van een intake-afspraak!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.