Kalknagels Behandelen in Rotterdam

Kalknagel Behandeling met laser bij Huidkliniek Derma Sensation

HEB JE LAST VAN SCHIMMELNAGELS?

Neem dan contact met ons op voor een gratis consult

GRATIS INTAKE AANVRAGEN

Wil je heldere teen- en vingernagels?

Onychomycose (schimmelnagels/kalknagels) zijn vinger- of teennagels die met schimmel zijn geïnfecteerd. Schimmelnagels komen vaker voor naarmate men ouder wordt. Daarnaast lopen bepaalde groepen een groter risico om deze aandoening te krijgen – mensen met diabetes, zwemmerseczeem of bloedcirculatieproblemen; mensen die veel transpireren of gezamenlijk douchen op de sportschool of in het zwembad, en mensen met beschadigde nagels.

Wat is een kalknagel?

Een kalknagel wordt ook wel schimmelnagel genoemd en zoals het woord doet vermoeden, ligt er een besmetting met een huidschimmel aan ten grondslag. Schimmels en gisten komen van nature voor op onze huid en kunnen overleven op plekken zonder zonlicht. Warme en vochtige plekken vormen een uitstekende voedingsbodem voor schimmelinfecties, vandaar dat kalknagels met name op de teennagels ontstaan. Pas wanneer de schimmel de nagel weet binnen te dringen wordt het een probleem. Een nagelschimmel kan zich zo verspreiden naar andere nagels op handen voeten en ook loop je het risico om anderen ermee te besmetten. Schimmelinfecties zijn van nature namelijk erg besmettelijk.

🗓️ Maak een afspraak 📲 Bel mij terug

Hoe ziet een kalknagel eruit?

Kalknagels worden gekenmerkt door een verdikking en verkleuring van de nagelplaat. Ook kunnen ze erg pijnlijk zijn. Meestal begint de verkleuring in een hoekje van de nagel. De schimmelinfectie begint doorgaans bij de nagelrand en breidt zich uit in de richting van de nagelriem. Een kalknagel is over het algemeen eenvoudig te herkennen:
 • De nagel verkleurt naar wit, geel en/of bruin
 • Er is sprake van verdikking van de nagel
 • De nagel wordt broos en brokkelt of breek makkelijk af
 • De nagel kan gaan schilferen
 • Wanneer de schimmelinfectie onbehandeld blijft, zal de nagel mettertijd vervormd raken

Schimmelnagel behandeling voor en na foto’s

GRATIS INTAKE AANVRAGEN

Behandelmogelijkheden

Je leest dit misschien omdat je hebt ontdekt dat schimmeldodende nagellak bij jou niet werkt, of omdat je hebt gelezen over de bijwerkingen (zoals hoofdpijn, misselijkheid of diarree) van het slikken van antischimmelmiddelen. Kalknagels behandelen met de Ellipse Nd:YAG 1064 is betrouwbaar en effectief, zonder het risico op onaangename bijwerkingen om.

Hoe werkt de kalknagels behandeling?

Schimmelnagels laseren werkt op deze manier: er wordt een reeks infrarode lichtflitsen op de hele nagel gericht, inclusief de nagelriemen (de huid die de zijkanten en onderkant van de nagel omsluit). Hierdoor wordt de schimmel opgewarmd en vernietigd. Om er zeker van te zijn dat er geen plekje wordt overgeslagen, wordt de hele reeks flitsen vier keer herhaald en overlappen de individuele flitsen elkaar.

GRATIS INTAKE AANVRAGEN

Is een kalknagel gevaarlijk?

Hoewel een kalknagel niet direct gevaarlijk is, is een schimmelinfectie wel uitermate besmettelijk. De kans is groot dat omliggende nagels besmet zullen raken wanneer de infectie onbehandeld blijft. Ook kun je anderen ermee besmetten: met name huisgenoten nemen een schimmelinfectie snel van elkaar over. Daarnaast vormt een kalknagel geen fijn gezicht, en kom je er zonder professionele hulp doorgaans niet zo eenvoudig vanaf. Redenen genoeg om een kalknagel in een vroeg stadium aan te pakken en er niet mee door te blijven lopen.

Hoe lang duurt de kalknagels behandeling?

Omdat de schimmel zich van de ene naar de andere nagel kan verspreiden, worden doorgaans alle nagels behandeld, ook al is de schimmel maar op een of twee vingers of tenen zichtbaar. De behandeling van tien nagels duurt normaal gesproken slechts 10 minuten.

Kan iedereen worden behandeld?

De Ellipse Nd:YAG 1064-schimmelnagel behandeling is geschikt voor alle huidskleuren. Wij kunnen voor de behandeling een nagelmonster nemen om er zeker van te zijn dat schimmel de daadwerkelijke oorzaak van jouw nagelprobleem is.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Er zijn doorgaans drie tot vier behandelingen nodig. De eerste drie behandelingen vinden elk een week na elkaar plaats, de laatste behandeling volgt ongeveer een maand later. Na de behandeling wordt een nieuwe heldere nagelgroei zichtbaar. Aangezien de nagel langzaam groeit, zal dit waarschijnlijk pas na zo’n 3 à 4 weken zichtbaar worden.

GRATIS INTAKE AANVRAGEN

Moet ik voor en na de behandeling nog speciale voorzorgsmaatregelen treffen?

Net als elke andere behandeling van Kalknagels, is ook de kalknagels behandelen van Ellipse een behandeling en geen geneesmiddel. Met de behandeling wordt het bestaande probleem aangepakt, maar het biedt geen afweer tegen toekomstige infecties. Het enige dat jij voor de behandeling hoeft te doen, is het verwijderen van jouw nagellak. Wij zullen je adviseren over de beste manieren om nieuwe infecties te voorkomen.

Is de behandeling pijnlijk?

Schimmelnagels behandelen is niet pijnlijk. De behandeling zorgt tijdens het flitsen van de laser voor een zacht warm gevoel.

Hoe weet ik zeker dat de Ellipse veilig en effectief is?

Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse op de markt werd gebracht, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen. Gedetailleerde informatie over de studie (in eerste instantie als whitepaper, en later als een door deskundigen ondersteund artikel) vind je op de site van Ellipse.

Waar kan ik terecht voor deze kalknagels behandelen?

Locatie Derma Sensation Nagels Rotterdam. Hier kun je terecht voor kalknagels tenen behandelen!

Afspraak maken bij Derma Sensation voor een kalknagels behandelen

Gratis Intake Afspraak!

Wil jij ervaren hoe het is om behandeld te worden met de Ellipse Nordlys laser t.b.v. kalknagels behandeling? Vraag dan een gratis intake afspraak aan.

 • Een gratis en vrijblijvend consult.
 • Gelegenheid om al je vragen te stellen aan de huidtherapeut.
 • Kennis maken met de behandeling, team en onze kliniek.
 • Demonstratie van de laser en uitleg over de behandeling.
 • Indien nodig een gratis huidscan met OBSERV 520 om te bepalen welke behandeling het meest geschikt voor je is.
 • Indien nodig een testshot behandeling van 1 gebied zodat je zelf ervaart hoe effectief deze laser is.

Vul het onderstaande formulier in
Wij bellen jou binnen 24 uur voor het maken van een intake-afspraak!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.