Waxen in Rotterdam

Wat is waxen?

Waxen of harsen is een semi-permanente ontharings- techniek, welke om de vier tot zes weken gedaan wordt. Door te waxen verwijder je ongewenst haar op het lichaam of gezicht. Bij waxen wordt het haar bij de wortel uitgetrokken, waardoor je een tijdje lang niet meer hoeft te harsen.  Er zijn heel veel wax salons waar je terecht kunt. Waxen Rotterdam, waxen Den Haag etc. Echter is het waxen niet zo goed voor de huid als gedacht.

🗓️ Maak een afspraak 📲 Bel mij terug ❔ Stel je vraag 💬 Ste je vraag via chat

De valkuilen van Waxen

Wax bestaat uit verschillende ingrediënten, dit vergroot de risico op het ontstaan van een allergische reactie, na het waxen. Dit is 24 uur na het waxen te merken, je zal dan last hebben van roodheid, jeuk en pukkeltjes op de plek die geharst is. Welke onaangenaam kan aanvoelen, vooral als de uitslag is op een zichtbare plek is. De kans op het krijgen van een bloeding is erg groot tijdens het waxen, in de meeste gevallen is dit een kleine hoeveelheid. Maar wanneer de huid gevoelig is of verouderd is de kans groot op het krijgen van een aanhoudende bloeding. In zulke gevallen zal je gelijk naar de arts moeten, zodat dit aangepakt kan worden.

Naast een allergische reactie kan je door het waxen ook een infectie oplopen. Dit ontstaat op de plek waar er een bloeding was of waar de huid beschadigd is geraakt. Ook als de wax wordt aangebracht op een plek waar er een verse snee of wond is. Het is raadzaam een arts in te schakelen wanneer je merkt dat de plek die geharst is zwelt of vol pus zit.

Door het waxen kan je ook littekens krijgen in het gezicht of een ander deel van het lichaam. Vooral als de wax geplaatst wordt op een onlangs ontstane wond. Je kan ook littekens krijgen als de huid geïnfecteerd is geraakt na het waxen of als je kort na het waxen in de zon gaat liggen.

Laser ontharing

Bij laser ontharing wordt volgens een medische procedure een laser gebruikt om de ongewenste haartjes te verwijder. Tijdens het ontharingsproces, gaat de laserstraal door de huid, individueel in de haarzakjes. Door de extreme hitte van de laser, wordende haarzakjes beschadigd met als gevolg dat de haargroei stopt.

Met een laserbehandeling kan je ongewenst haar van het gezicht, armen, oksels, rug, kin, bikinilijn en andere gebieden laten verwijderen. Met als voordeel dat de lasers alleen effect hebben op de haren, terwijl de omliggende huid onbeschadigd blijft.

De laser kan binnen enkele seconden veel haar tegelijkertijd behandelen. Gevoelige plekken zoals de bovenlip en de bikinilijn, zijn binnen enkele seconden pijnloos onthard door een laser.

Door de laserapparaten wordt slechts een golflengte afgestoten welke de absorptie van de follikels maximaliseert. Deze behandeling is ook geschikt voor mensen met een donkere huid, hier is er geen risico op het krijgen van brandwonden en lelijke littekens.

Na drie tot zeven sessies heb je permanent haarverlies en hoef je helemaal niet meer te laseren.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.